Pedelist de rit vechi, penelist de rit nou, tupeist tot timpul

| 13 dec, 2014

Lupul își schimbă părul, dar năravul ba, spune o vorbă din popor care se aplică de minune în cazul democrat-liberalilor, deveniți proaspăt liberali, dar care și-au păstrat la aceeași intensitate nivelul tupeului de pe timpul guvernărilor portocalii.

Raluca Turcan amenință. Așa se face că, în contextul dezbaterii subiectului principal care a acapart spațiul politic și mediatic, respectiv bugetul pe anul 2015, figuri din noul PNL, precum Raluca Turcan, amenință Executivul cu un vot negativ, din cauza bugetului Educației, domeniu care, de altfel, se bucură de o creștere de 7,9% a sumei alocate pentru anul 2015, comparativ cu anul în curs.

În cadrul unei intervenții pur politicianiste și care nu face decât să trădeze disperarea Opoziției de a găsi nod în papură unui buget bine făcut și care demonstreză superficialitatea cu care a fost studiat proiectul de buget de către reprezentanții PNL, Turcan reclară că "Bugetul Educaţiei pe 2015 amăgeşte şi întreţine un sistem la limita supravieţuirii! (...) Deşi Victor Ponta se lăuda că învăţământul va fi o prioritate, la majoritatea capitolelor din proiectul de buget pentru Ministerul Educaţiei am constatat scăderi dramatice". Practic, odată cu schimbarea numelui formațiunii politice din care face parte, Raluca Turcan hotărăște să șteargă cu buretele și "reușitele" guvernării Boc în domeniul Educației. Astfel, nu doar că ignoră creșterea sumelor alocate pentru anul viitor pentru Cercetare și Educație, față de cele din 2014, dar, considerând că a trecut suficent timp pentru ca românii să uite, nu aduce în discuție faptul că, pe timpul guvernării Boc, doar 17 miliarde de lei au fost alocați Educației, față de 25 de miliarde de lei, cât prevede bugetul pe anul viitor, moment în care Turcan nu s-a mai poziționat ca o apătoare a Sistemului de Educație din România, ci a acceptat și a girat bugetul propus de către Executivul în exercițiu.

Citește și: PNL nu va vota bugetul dacă guvernul nu acceptă cele şapte amendamente pe educaţie

Buget educație. Un răspuns pertinent vine și din partea Gabrielei Podașcă - "Domnia sa declară că PNL nu va vota proiectul de Buget, dacă suma alocată educației nu va fi majorată, uitând complet că Guvernul pe care l-a susținut în 2011, spre exemplu, a acordat doar 17 miliarde de lei educației. Astăzi, conform proiectului de Buget pentru anul 2015, educația beneficiază de 25 de miliarde de lei, în creștere față de 2014. Dacă nu a aflat încă, îi transmit doamnei Turcan că 25 este mai mare decât 17, iar acest lucru se învață astăzi din noile manuale pe care elevii le au pe bănci, inclusiv din cele în format digital. Nu îmi amintesc ca în 2011, doamna Raluca Turcan să fi protestat față de bugetul acordat educației de către guvernul Boc".

Atitudinea Ralucăi Turcan nu este izolată, mai multe voci din noul PNL acuzând nereguli la nivelul bugetului, reacțiile fiind bazate, în totalitate, pe informații eronate și de natură să producă confuzie, precum declarația lui Vasile Blaga privind scăderea bugetului pentru investiții sau intervenția lui Ialomiţianu, prin care se anunță că majorarea rezervelor bugetare reprezintă teama de un colaps economic, după ce tot Opoziția acuza că acel buffer a fost folosit pentru a închide bugetul pe 2015. Prin urmare, posibilitățile de atac ale Opoziției sunt foarte reduse în contextul actual.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 dec, 2014
Patru Mantu
Ce bine scrii tu,chiar daca mai ai unele greseli [imi place sa ma calatoresc ?!],parca ai fi puiutul lui Mazare-Constantinescu,Aceiasi plamadeala,acelas tupeu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ