Raluca Turcan: Dacă aș fi în locul lui Varujan Vosganian, mi-aș da demisia din PNL

| 13 feb, 13:56

Vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a afirmat vineri că senatorul liberal Varujan Vosganian ar trebui să demisioneze din partid, după ce, prin declarațiile sale, "a făcut un mare deserviciu PNL, imaginii României și Parlamentului".

"Din punctul meu de vedere, cred că domnul Varujan Vosganian a făcut un mare deserviciu prin declarațiile publice în plenul Senatului și ulterior, un mare deserviciu PNL, imaginii României și Parlamentului și dacă aș fi în locul domniei sale, mi-aș da demisia din Partidul Național Liberal", a spus Raluca Turcan, într-o conferință de presă.

Deputatul PNL spune că "rolul Parlamentului nu este să protejeze oamenii politici de înfățișare în fața justiției", notează Agerpres.

Citeşte şi: STENOGRAME: Cum făcea Varujan Vosganian lobby în Guvern pentru Interagro

"Reacția domnului Varujan Vosganian ne arată că domnia sa, dar în primul rând cei care au votat împotriva ridicării imunității și începerii urmăririi penale, nu au înțeles nimic din votul dat în 16 noiembrie, din așteptările cetățenilor, cu privire la clasa politică și la rolul Parlamentului. Rolul Parlamentului este să facă legi în interesul cetățenilor și nu să protejeze oamenii politici de înfățișare în fața justiției, care este absolut firească atunci când există suspiciuni. Orice om pleacă de la prezumția de nevinovăție și dacă este nevinovat nu trebuie să aibă nicio reținere să se ducă și să își pledeze această nevinovăție în fața instituțiilor statului", a comentat Raluca Turcan.

Citeşte şi: Varujan Vosganian este atacat de colegii liberali: Să facă un pas în afara PNL

Întrebată cum comentează reacția președintelui Klaus Iohannis în cazul Vosganian, Raluca Turcan a răspuns că aceasta este una "îndreptățită".

Președintele Klaus Iohannis a scris joi pe Facebook că se aștepta ca senatorii să voteze pentru încuviințarea cererii de urmărire penală în cazul lui Varujan Vosganian și a apreciat că votul din Senat arată că nu s-a înțeles nevoia schimbării în favoarea căreia el s-a pronunțat în mai multe rânduri.

"Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului", a susținut șeful statului.

În opinia președintelui, "în fața justiției nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție".

Senatorii au respins joi solicitarea procurorului general, Tiberiu Nițu, de încuviințare a începerii urmăririi penale față de senatorul Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, în dosarul Romgaz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ