REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014: Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi publicate vineri

| 09 iul, 2014

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014. Rezultatele finale ale primei sesiuni a examenului de bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi făcute publice vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. 59,25% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat bacalaureatul, sesiunea iunie-iulie, potrivit unui centralizator al MEN realizat înainte de contestaţii.

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014. Potrivit datelor statistice, rezultatul este superior cu 4 procente celui consemnat în aceeaşi perioadă a anului 2013 (54,4%). Procentul de promovare pentru promoţia curentă este de 67,61%, cu 4,5% mai mare faţă de anul 2013 - 63,1%.

59,25% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat bacalaureatul, sesiunea iunie-iulie, potrivit unui centralizator al MEN realizat înainte de contestaţii. Potrivit datelor statistice, rezultatul este superior cu 4 procente celui consemnat în aceeaşi perioadă a anului 2013 (54,4%). Procentul de promovare pentru promoţia curentă este de 67,61%, cu 4,5% mai mare faţă de anul 2013 - 63,1%.

CITEȘTE ȘI: REZULTATE BACALAUREAT 2014 SUCEAVA: Număr record de contestaţii la BAC 2014, în judeţul Suceava

Rata de promovare la prima sesiune a examenului de bacalaureat în Capitală este de 56,23% înainte de depunerea contestaţiilor.

Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face în perioada 14 - 18 iulie, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face în zilele de 18 şi 19 august, în timp ce evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale va fi susţinută pe 18 şi 19 august.

CITEȘTE ȘI: REZULTATE BACALAUREAT 2014. O gălăţeancă de 35 de ani a luat o medie FABULOASĂ la BAC

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va susţine în zilele 19 şi 20 august, iar cea a competenţelor digitale - pe 21 şi 22 august.

 

CITEȘTE ȘI: Rezultate Bacalaureat 2014. Salt calitativ important în Educație


Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba şi literatura română, urmată pe 26 august de proba la limba şi literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării, în 29 august.

 

CITEȘTE ȘI: Rezultatele la BAC. Judeţul cu cea mai mică promovabilitate

 


Afişarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2014 se va face pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor se va putea face în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 - 16,00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele vor fi afişate pe 4 septembrie.

Potrivit ordinului de ministru, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene şi a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ