S-a descoperit: IIsus NU a existat

| 05 aug, 2014

Un expert biblic american susţine că a făcut o descoperire cel puţin controversată care dovedeşte faptul că povestea lui Iisus Hristos a fost inventată de aristocraţii romani, scrie Daily Mail.

Potrivit acestuia, creştinismul nu a pornit ca o religie, ci ca un instrument sofisticat de propagandă prin care Joseph Atwill a explicat că a observat un tipar în timp ce studia singurele materiale despre Iudeea secolului I, care ar conţine zeci de paralele între viaţa lui Iisus din Noul Testament şi cea a împăratului roman.

Atwill susţine că biografia lui Iisus este construită după biografia împăratului roman Cezar.

“Nu vreau să fac rău creştinilor, însă este important pentru cultura noastră. Evreii din Palestina, care aşteptau întoarcerea războinicului Mesia, erau o constantă sursă de insurecţie violentă în timpul primului secol. Când romanii au rămas făra metode convenţionale de oprire a revoltelor, au apelat la războiul psihologic. Atunci a fost inventată povestea unui Mesia paşnic”, a spus Atwill.

Citeşte şi: ADEVĂRUL despre cei 18 ani ai lui Iisus care lipsesc din Biblie

Joseph Atwill îşi va prezenta teoria la Londra, pe 19 octombrie. El susţine că toţi scepticii sunt bineveniţi să-i combată concluziile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

35 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 aug, 2014
Nume
De curand am vazut un articol despre minciunile Bibliei, sigur ca biserica va inventa si reinventa povesti, care candva au fost de folos societatii , acum sunt pure inventii.
Citeam despre descoperirea Palatului, lui David regele , o minciuna crasa , tot ce a fost descoperit era din secolul IX.
06 aug, 2014
Irina
Vai de incultura noastra!
Ce-i cu voi toti?
Ce v-a apucat? Cine nu crede , nu crede si cu asta basta, dar cand incepi a o lua pe aratura, numai de dragul de a demonstra ca tie ca individ nu-ti pasa de nimic, ca esti mare si tare, ca ai o crestere , o cultura si o inteligenta submediocra? Si ? ce rezolvati cu rautatile voastre? De unde atata rautate, furie, nebunie, bataie de joc, impotriva a Ceva, ce voi nu credeti?! Demonstrati ca nu a existat si ca nu exista! Aratati voi adevarul vostru!
06 aug, 2014
Dr.Man
persoana si mit
Despre persoana istorica a lui isus sunt putinedate. Evangheliile sunt mitologizante potrivit unei scheme uzuale inepoca. "Descoperirea" este o ipoteza neverosimila. Adevarat de la Constantin statul roman a anexat autoritatii si puterii sale religia crestina , fara a opera asupra mitului.
06 aug, 2014
Părintele Cleopache
Maica Ecaterina şi maica Filofteia sunt prezente la slujba de Izvorul Tămăduirii:
- Ai luat agheasmă ?
- Eee, am luat p~~a.
- Şi eu, ca proasta, am luat agheasmă !

******
Măicuţele mergeau pe bicicletă prin curtea mănăstirii. Maica stareţă:
- Nu mai faceţi atâta gălăgie, fetelor, că vă pun şaua la loc !

******
Un fost elev, la reuniunea de 10 ani, se adresează profesorilor săi din liceu:
- Stimaţii mei profesori, mă tot frământă o întrebare: chiar atât de idiot eram, de mă tot lăsaţi corigent ?
- Vaaai, se poate, părinte ?

******
Merge o femeie la un popă:
- Părinte, spovedeşte-mă. I-am făcut l~~a lui bărbatu-mi-o.
- Femeie, spune de trei ori Tatăl Nostru şi apoi mergi la râu să te speli pe mâini !
Pleacă femeia să se spele după ce a spus Tatăl Nostru, apoi ajunge acasă.
Soţul: Unde ai fost Mărie ?
- La râu, să mă spăl.
- Si cụ cine te-ai întâlnit acolo ?
- Cụ preoteasa, făcea gargară.

******
De ce merge Iisus pe apă ?
- Orice rąhąt pluteşte.

******
Care este numele real al lui Iisus ?
- Conchita Wurst.

******
Un pedofil, după moarte, rătăcind pe la poarta Raiului, îl întreabă pe Sfântul Petru: “Îl caut pe pruncul Iisus. Este aici ?”

******
De ce Iisus nu s-a născut în Epoca de Piatră ?
- Pentru că nu existau cuie.

******
Care este diferenţa dintre Iisus şi o icoană a lui Iisus ?
- Pentru icoană ai nevoie de un singur cui.

******
Care este deosebirea dintre o femeie şi o biserică ?
- În biserică mai întâi intri şi tocmai apoi te rogi.

******
De ce moare Iisus în fiecare an ?
- De supărare, pentru că vede că ortonauţii sunt din ce în ce mai idioţi.

******
Se poate ruga un ortonaut în patru labe ?
- Evident că da: una de dimineaţă, două la prânz şi una seara.
06 aug, 2014
Irina
???
Ce-i cu voi toti?
Ce v-a apucat? Cine nu crede , nu crede si cu asta basta, dar cand incepi a o lua pe aratura, numai de dragul de a demonstra ca tie ca individ nu-ti pasa de nimic, ca esti mare si tare, ca ai o crestere , o cultura si o inteligenta submediocra? Si ? ce rezolvati cu rautatile voastre? De unde atata rautate, furie, nebunie, bataie de joc, impotriva a Ceva, ce voi nu credeti?! Demonstrati ca nu a existat si ca nu exista! Aratati voi adevarul vostru!
21 sep, 2014
XXL
@Irina
Dar de la niste atei la ce te poti astepta ? Stiu sa spuna numai rautati!
06 aug, 2014
BOR Breaking News
La Patriarhie au fost expuse moaştele Mielului cu O Nară

Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.

“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.

Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat într-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.

Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor îmbulzi şi la următoarele sărbători, credincioşii vor avea câteva surprize foarte plăcute printre care se numără moaştele Ciocănitoarei Woody şi mantia Cuviosului Superman.”
04 sep, 2014
cehan
Iisus a existat!!!
RELIGIA NU E O SIMPLA POVESTE. ORICE BISERICA CRESTIN-ORTODOXA SAU CATOLICA (CEA CONSTRUITA DUPA TIPIC VECHI, NU OZN-URILE DE AZI) ARE UN CAMP ENERGETIC DAT DE DUHUL SFANT (SE SIMTE CUM ITI DISPARE STAREA DE NERVI DACA STAI LANGA ZIDURILE EI). LA FEL SI MOASTELE DE SFINTI. DACA O RUGACIUNE E FACUTA CATRE IISUS, AJUTA ( SI PE MINE M-A AJUTAT). LUMINA SFANTA CARE VINE LA IERUSALIM DE PASTELE ORTODOX NU E FICTIUNE CI REALITATE PALPABILA. IN PLUS, UN SEMN CLAR CA TARA ASTA, ROMANIA E PAZITA DE DUMNEZEU, ESTE CA RUSII N-AU PUTUT SA O INGHITA VREODATA, BA S-A MAI FACUT SI PRAF URSS-UL.
04 sep, 2014
Liviu
N-au trecut decât 155 de ani...
Cehane, vezi cum e cu istoria, statele sunt alcătuiri tare vremelnice! Stai că n-au trecut decât 155 de ani de când există România! Mai este vreme să o înghită ruşii, depinde de cele 7,4 milioane de imbecili -- dacă vor scădea sau dacă se vor înmulţi... Oricum, atunci când ne-a zămislit, Dumnezeu nu a făcut economie la prostie... "C-aşa-i românul, săracu'/Tot dă înapoi ca racu'!"
04 sep, 2014
Liviu
Cehane, sunt zeci de factori...
N-ai grijă că au înghiţit ruşii pe alţii între timp! Ne vine şi nouă rândul, nu fii aşa de sigur de protecţia divină... Sunt zeci de factori care au făcut până acum să rezistăm teritorial în afara spaţiului ţarist şi apoi sovietic . Odată cu întărirea militarismului lor, influenţa lor politică a fost, însă, din ce în ce mai mare... Cu mici fluctuaţii.

Acum zâmbim Occidentului dar nu-i timpul pierdut, oricând putem fi lăsaţi baltă în trei zile.

Mai pune mâna pe carte, Cehane, gândeşte cu capul tău şi lasă "bărbile" creştine şi miturile de acum 2000...4000 de ani. Cele sfinte cu cele sfinte!...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ