Scriitoarea care a câştigat Premiul Nobel 2015 va fi tradusă în România

| 30 oct, 13:09

Laureata premiului Nobel pentru Literatură în 2015, scriitoarea şi jurnalista din Belarus Svetlana Alexievici, va fi tradusă şi publicată în România.

Cele trei cărți de proză care vor apărea în anul 2016 sunt „Zinky Boys: Soviet Voices from the Afghanistan War”, „War's Unwomanly Face” și „Last Witnesses: the Book of Unchildlike Stories”. Volumele vor fi publicate de Editura Litera.

„Zinky Boys” (1989) prezintă mărturiile emoționante ale soldaților, mamelor, soțiilor și prietenelor implicate în acest război crud, ale cărui efecte se simt încă și azi. „War's Unwomanly Face” (1985) cuprinde confesiunile a 200 de tinere care visau să ajungă mirese, dar care în schimb au devenit soldați în Al Doilea Război Mondial, în anul 1941. Svetlana Alexievici a lucrat patru ani la această carte, timp în care a vizitat peste 100 de localități pentru a înregistra poveștile veteranelor de război. Presa sovietică a descris volumul ca pe „un reportaj viu al unor evenimente demult trecute, care au influențat destinul națiunii în întregul ei”.

„The Last Witnesses: the Book of Unchildlike Stories” (1985) pune laolaltă amintirile unor oameni care erau copii în timpul celei de-a doua conflagrații mondiale. Văzut prin ochii copiilor și mamelor, războiul dezvăluie o nouă lume a emoțiilor. Din pricina acestei cărți, Alexievici a fost acuzată de oficiali de „pacifism și portretizare lipsită de eroism a femeii sovietice”, scrie evz.ro.

Citeşte şi: Svetlana Alexievich a câștigat PREMIUL NOBEL pentru Literatură

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ