Stare de ŞOC la Hollywood după moartea actorului Philip Seymour Hoffman

| 03 feb, 2014

Hollywoodul se află în stare de şoc după moartea actorului Philip Seymour Hoffman, descoperit decedat în apartamentul său din New York, duminică, iar vedetele din cetatea filmului american au publicat pe Twitter mesaje prin care îşi exprimă regretul faţă de dispariţia prematură a talentatului artist, scrie româniatv.net.



rupul neînsufleţit al actorului Philip Seymour Hoffman a fost descoperit în apartamentului newyorkez al acestuia, duminică dimineaţă, potrivit Departamentului de Poliţie din New York. Decesul artistului american pare să fi fost cauzat de o supradoză de droguri.

Philip Seymour Hoffman, recompensat cu premiul Oscar la categoria "cel mai bun actor" pentru rolul principal din "Capote", un film dedicat scriitorului Truman Capote, a murit la vârsta de 46 de ani. Potrivit site-ului TMZ.com, poliţia a descoperit un ac de seringă înfipt într-un braţ al actorului şi un pliculeţ care pare să fi conţinut heroină. Potrivit The Wall Street Journal, trupul neînsufleţit al actorului american a fost descoperit în baia apartamentului său, în jurul orei locale 11.15, de către un prieten scenarist, care a telefonat imediat serviciilor de urgenţe. Poliţia americană a deschis o anchetă, informează TMZ.com.

Deşi circumstanţele în care Philip Seymour Hoffman a murit nu sunt deocamdată foarte clare, actorul s-a confruntat de-a lungul anilor cu mai multe probleme cauzate de dependenţa de droguri. Actorul nu mai consumase droguri timp de 23 de ani, dar a recidivat din acest punct de vedere în 2012.

În mai 2013, starul s-a internat într-o clinică de dezintoxicare pentru a se trata contra dependenţei de heroină.

Actorul are trei copii - Cooper, Tallulah şi Willa - cu partenera lui de viaţă, Mimi O'Donnell.

Postul de televiziune Showtime a anunţat săptămâna trecută că va produce 10 episoade pentru un prim sezon dintr-un nou serial, "Happyish", în care rolul principal urma să fie jucat de Philip Seymour Hoffman. Totodată, actorul american urma să îşi reia în curând rolul Plutarch Heavensbee în următoarele două filme din seria "Jocurile foamei", care sunt filmate în această perioadă. Nu se ştie deocamdată dacă după decesul subit al actorului aceste două filme vor fi turnate potrivit scenariului original.

Hollywoodul se află în stare de şoc după publicarea primelor informaţii despre moartea actorului Philip Seymour Hoffman şi numeroase vedete din industria de divertisment americană au ţinut să îi aducă acestuia, pe Twitter, un ultim omagiu.

Familia sa a dat publicităţii următoarea declaraţie de presă: "Suntem devastaţi de moartea iubitului nostru Phil şi apreciem această avalanşă de dragoste şi de sprijin pe care am primit-o din partea voastră. Moartea lui reprezintă o pierdere tragică şi neaşteptată şi vă rugăm să ne respectaţi intimitatea în această perioadă de doliu. Vă rugăm să îl ţineţi pe Phil în gândurile şi în rugăciunile voastre".

Lena Dunham a scris că Philip Seymour Hoffman "a fost un om atât de frumos". "Am pierdut atât de multă bucurie odată cu moartea lui. Odihneşte-te în pace, PSH", a completat aceasta. De asemenea, Jamie Lee Curtis a scris: "Simt o mare durere în inimă în această dimineaţă. Încetaţi să mă bântuiţi, vă rog. PS Hoffman s-a alăturat unui număr atât de mare de oameni talentaţi şi dependenţi. Mulţi dintre ei şi-au învins dependenţa. Programul în 12 paşi funcţionează".

Ricky Gervais a afirmat că Philip Seymour Hoffman "a fost unul dintre cei mai mari actori ai generaţiei sale şi un om dulce, amuzant şi modest". "Odihneşte-te în pace, Philip Seymour Hoffman. Mi-ai atins sufletul de mulţi ani încoace cu talentul şi cu sensibilitatea ta", a scris şi Michelle Rodriguez.

Steve Martin s-a declarat şocat de decesul lui Philip Seymour Hoffman. "Dacă nu l-aţi văzut jucându-l pe Willy Loman, atunci aţi ratat întreaga esenţă a lui Willy Loman din toate timpurile", a mai scris acesta.

"Odihneşte-te în pace, Philip Seymour Hoffman. E o veste de nesuportat, şocantă, profund tristă. Cuvintele nu pot descrie suficient de bine viaţa lui şi ceea ce înseamnă moartea lui pentru noi toţi", a afirmat Anna Kendrick.

De asemenea, Jim Carrey a scris: "Dragă Philip, ai un suflet frumos şi minunat. Pentru cei mai sensibili dintre noi, zgomotul poate fi ceva prea mult. Fie-ţi inima binecuvântată".

Whoopi Goldberg şi-a exprimat speranţa ca ştirea privind moartea lui Philip Seymour Hoffman să fie o farsă. "Ce mama dracului! Philip Seymour Hoffman găsit mort în apartamentul său! Un actor cu adevărat minunat. A murit. Sper că cineva îmi va telefona şi îmi va spune că a fost o farsă", a scris aceasta.

De asemenea, Courtney Love Cobain a afirmat că, în acest moment, cuvintele sunt nepotrivite pentru a exprima tristeţea pe care o simte, "după moartea acestui actor genial şi prieten".

"Odihneşte-te în pace, Philip Seymour Hoffman. Mi se rupe sufletul când văd că acest monstru, numit dependenţă, câştigă lupta cu aceia care vor să o învingă. Drogurile ucid", a precizat Nikki Sixx.

Wes Craven s-a declarat "devastat" de moartea celebrului actor. "Nu am cuvinte pentru a exprima ce simt acum. Sunt devastat. Am pierdut un talent fenomenal. La revedere, Sir!", a completat acesta.

"Sunt îngrozitor de tristă după moartea lui Philip Seymour Hoffman. Am iubit versatilitatea şi energia lui de actor. Odihneşte-te în pace!", a scris şi Melissa Joan Hart.

Dylan McDermott a afirmat că decesul celebrului actor "este o pierdere uriaşă pentru noi toţi". "Philip Seymour Hoffman a murit. E insuportabil de trist", a afirmat şi Tom Hiddleston.

Russell Brand a publicat un mesaj în care a precizat că "toată dragostea şi rugăciunile mele se îndreaptă acum către familia lui Philip Seymour Hoffman". "Dependenţa ucide. Sper că toţi aceia care simt nevoia să se drogheze vor găsi calea spre abstinenţă şi vindecare", a mai spus acesta.

"Odihneşte-te în pace, Philip Seymour Hoffman. E atât de trist. Un talent atât de mare", a scris şi Jon Favreau.

Seth Rogen a precizat că vestea decesului actorului Philip Seymour Hoffman este una "teribilă". "A fost un tip atât de amabil şi incredibil de talentat", a mai scris Rogen.

De asemenea, actorul Aaron Paul a scris pe contul său de Twitter un mesaj referitor la decesul celebrului actor Philip Seymour Hoffman. "Am pierdut unul dintre cei mai mari oameni. (...) Lipsa sa se va simţi pentru totdeauna", a scris vedeta.

"Întristat şi şocat. O adevărată pierdere. Odihneşte-te în pace, Philip Seymour Hoffman", a scris şi Elijah Wood. Totodată, Christina Applegate a publicat pe reţeaua de socializare mesajul: "Nu am cuvinte. Îţi vom simţi lipsa".

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a scris că este "întristat de moartea tragică şi timpurie a lui Philip Seymour Hoffman". "Astăzi, New York-ul regretă moartea unuia dintre cei mai mari actori de teatru şi de cinema".

Şi David Morrissey a publicat un mesaj pe Twitter prin care s-a declarat "şocat şi întristat" moartea actorului Philip Seymour Hoffman. "Un mare artist a plecat prea devreme dintre noi", a mai afirmat acesta.

De asemenea, actriţa Andie MacDowell a afirmat, într-un mesaj publicat pe Twitter, că Phillip Seymour Hoffman "nu a fost doar un actor genial, ci şi un om bun şi generos".

Cântăreţul Justin Timberlake a precizat că moartea lui Philip Seymour Hoffman este "devastatoare". "Ce actor uimitor de talentat", a completat acesta.

"Philip Seymour Hoffman - a fost cel mai bun dintre cei mai buni - mi pare de neconceput faptul că a murit", a afirmat şi James Franco, într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare.

Philip Seymour Hoffman, în vârstă de 46 de ani, a fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul "Capote" în 2006 şi a mai fost nominalizat de alte trei ori la categoria "cel mai bun actor în rol secundar" pentru prestaţiile sale din filmele "Charlie Wilson's War" (2007), "Doubt" (2008) şi "The Master" (2012).

Actorul american are o filmografie bogată - a jucat deja în peste 50 de filme -, remarcându-se cu multe roluri dificile, precum cele din "Marele Lebowski", "Talentatul domn Ripley", "Doi oameni perfecţi", "Dragonul Roşu", "Cold Mountain", "Misiune: Imposibilă III", "Synecdoche, New York", "Ziua trădătorilor/ The Ides of March" şi "Moneyball: Arta de a învinge".

Cele mai recente roluri ale sale au fost cele din filmele din trilogia "Jocurile foamei/ The Hunger Games".

Remarcându-se atât în producţii independente, cât şi în blockbusteruri, Philip Seymour Hoffman a fost unul dintre cei mai apreciaţi actori ai generaţiei sale şi a câştigat, alături de Oscar, un Glob de Aur (alături de alte trei nominalizări), un premiu BAFTA (alături de alte patru nominalizări) şi a fost nominalizat la premiile Primetime Emmy.

Alături de cariera în cinematografie, Philip Seymour Hoffman a fost şi un apreciat actor de teatru, remarcându-se în numeroase producţii puse în scenă pe Broadway şi a fost recompensat cu două premii Tony.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ