Toxicitatea în politică – problema tuturor moștenitorilor regimului Băsescu

| 08 iul, 2014

Premierul de vită Kobe, Mihai Răzvan Ungureanu, se află angrenat zilele acestea într-un adevărat război al declarațiilor cu lidera PMP, Elena Udrea. Cei doi și-au adresat replici acide prin intermediul blogurilor, gratulându-se reciproc cu tot soiul de invective.

Ultimul episod al acestei bătălii a avut loc lunea aceasta când, ofuscată de atacurile la baionetă executate de Mihai Răzvan Ungureanu și de faptul că acesta i-a cerut să se retragă, blonda cârmuitoare a PMP a decretat că miza reală a atacurilor președintelui Forței Civice ar fi dorința acestuia de a câștiga bunăvoința PNL și PDL, pentru a fi inclus în proiectul de unificare pe care cele două formațiuni îl pun la cale. "Vedem astăzi că unii încearcă să intre în proiectul de unificare a dreptei şi mă refer la domnul Ungureanu, motiv pentru care vrea să plătească un preţ, preţul fiind să mă atace pe mine şi să-l atace pe preşedinte", a spus Elena Udrea.

Citeşte şi: Udrea: Presupun că Ungureanu s-a dezis de preşedinte la recomandarea consultanţilor

Replica lui Mihai Răzvan Ungureanu nu a întârziat să vină. Invitat la Gândul live, fostul prim-ministru a afirmat că rolul Elenei Udrea în politică este "profund toxic", menţionând că unul dintre cei care au contribuit la despărţirea de Traian Băsescu a oamenilor de calitate care au lucrat cu acesta, în timp, este tocmai președinta PMP. Chiar dacă liderul Forţei Civice i-a menționat în acest sens doar pe Andrei Pleșu, Adrian Papahagi sau Teodor Baconschi, din afirmațiile lui Mihai Răzvan Ungureanu răzbate un iz puternic de frustrare personală, în condițiile în care fostul premier a sperat mult timp în susținerea lui Traian Băsescu, inclusiv pentru o candidatură la Cotroceni. În schimb, partidul de buzunar al lui Traian Băsescu a decis să sprijine un candidat-iepure, care să alege în cursa pentru ocuparea celei mai înalte funcții în stat pentru Elena Udrea.

Indiferent însă dacă atribuim sau nu ranchiunei personale declarația făcută de Mihai Răzvan Ungureanu, liderul Forței Civice are dreptate când vorbește despre toxicitatea Elenei Udrea. Ceea ce însă uită să spună este că această ”calitate” este proprie tuturor colaboratorilor regimului Băsescu, printre care se numără inclusiv domnia sa.

Citeşte şi: MRU, atac la Elena Udrea: Cum s-a ajuns să împărţiţi certificate de băsism?

Și aceasta pentru că, indiferent dacă se mai află sau nu în grațiile președintelui, toți cei care i-au fost la un anumit moment aproape s-au molipsit de modul lipsit de scrupule în care acesta înțelege să facă politică. Mai mult, pentru a-i fi aproape lui Traian Băsescu, toate aceste personaje au trebuit să accepte să servească intereselor ”conducătorului mult iubit” de la Cotroceni și să închidă ochii în timp ce clientela politică se îmbuiba din banii statului român.

Indiferent dacă astăzi drumurile li s-au despărțit sau nu de Traian Băsescu, toți colaboratorii șefului statului poartă așadar stigmatul toxic al unui regim care a făcut un rău imens României. Iar toți aceia care, fie că se numesc Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu sau Sorin Frunzăverde, încearcă să ducă mai departe într-o formă sau alta moștenirea pe care acest regim o lasă în urmă, nu fac decât să demonstreze că, vorba românului, ”lupul își schimbă părul, dar năravul, ba”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ