Zile decisive – vor continua Iohannis și Băsescu să saboteze România în problema comisarului european?

| 09 sep, 2014

CORINA CREŢU COMISAR EUROPEAN. În ciuda protestelor și eforturilor lui Klaus Iohannis și Traian Băsescu, Corina Crețu a fost acceptată de Jean-Claude Juncker pentru a fi comisar european.

În aceste condiții, singurul lucru pe care cei doi l-au reușit prin eforturile lor a fost să saboteze șansele României de a obține un comisariat cu greutate, însă despre asta vom afla abia miercuri.

Ceea ce au făcut Iohannis și Băsescu este nemaîntâlnit în Uniunea Europeană. În niciun stat membru al UE nu s-a mai pomenit ca Opoziția să adopte un comportament kamikaze, să saboteze interesele propriei țări doar pentru a folosi acest subiect în bătălia internă. Întrebarea este, se vor da bătuți acești oameni și vor renunța să mai facă presiuni la Bruxelles împotriva Corinei Crețu, sau vor înțelege faptul că ceea ce au făcut, nu se face?

Faptul că europarlamentarul PSD va fi comisar european este deja bătut în cuie, așadar, orice încercare de decredibilizare nu va face decât ca România să obțină un post mai prost, și în nici un caz nu va duce la schimbarea persoanei. Practic, eforturile lui Iohannis și Băsescu sunt vândute publicului ca fiind împotriva persoanei Corina Crețu, însă în realitate miza lor este ca România să obțină un post de comisar cât mai prost, cât mai neînsemnat, astfel încât să poată afirma apoi în bătălia internă că de fapt acel post slab a fost obținut pentru că Guvernul a propus un candidat slab.

Ideea este una proastă nu doar pentru că va sabota șansele țării noastre de a primi un portofoliu însemnat, ci pentru că nu va avea efectul de comunicare scontat. Deja planurile lui Băsescu și ale oamenilor săi, Iohannis și Blaga, au fost dejucate, publicul a aflat despre sabotajul celor trei, iar strategia de comunicare a premierului Victor Ponta și a întregului PSD s-a dovedit a fi mai eficientă. În plus, tema cu Băsescu care își sabotează țara este deja prezentă în mintea electoratului, la care se adaugă și adversitatea față de președinte a majorității electoratului.

Cel mai bine ar fi ca Băsescu, Iohannis și Blaga să accepte că planul lor a eșuat și măcar acum, pe ultima sută de metri, să lase lucrurile să decurgă într-un mod cât mai bun pentru interesele țării noastre. Singura problemă este că Băsescu genul de om care nu știe să piardă, și preferă să distrugă tot, pentru ca nimeni să nu câștige.

Citeşte şi: Crețu comisar – victorie politică majoră pentru stânga românească

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ