CANDIDAŢI PREZIDENŢIALE 2014. Monica Macovei – program de adormit copiii

| 03 oct, 2014

Gura păcătosului adevăr grăiește, zice o vorbă românească care se aplică mănușă în cazul lui Liiceanu, care într-un exces de zel a caracterizat proiectul prezidențial al Monicăi Macovei ca fiind un „program politic frumos, ca un basm”.

Monica Macovei candidat. Nimic mai adevărat, am putea spune în condițiile în care basmul este o scriere fantastică, o născocire, la fel precum cele propuse de către Mămica Macovei, care își propune, practic, să reconstruiască societatea românească de la zero.

Program de adormit copiii a celei care se visează a fi prima femeie președinte al României a fost prezentat de către aceasta sub forma unui decalog; zece porunci care întocmai urmate vor aduce bunăstarea românilor și vor transforma România tuturor făgăduințelor. Cele 10 „porunci” sunt: „să nu ai alt stăpân decât cetăţeanul, să nu trădezi interesul naţional, să nu ataci instituţiile statului, statul de drept şi justiţia, să nu furi şi să nu risipeşti banul public, să nu minţi, plagiezi, calomniezi, să înmulţeşti banii şi creaţia, libertatea economică, să-ţi educi copii, să-ţi respecţi părinţii şi să-ţi respecţi semenii, să cultivi pământul, să-ţi respecţi identitatea, valorile şi trecutul”.

Citeşte şi: CTP: Decalogul Monicăi Macovei este LITERATURĂ

Monica Macovei candidat. De remarcat este modul în care Macovei a ales să-și prezinte programul prezidențial având în vedere că s-a poziționat vehement împotriva predării religiei în cadrul orelor de curs și este singurul candidat la președinție care propune scoaterea acestei materii din programa școlară. Tot la acest nivel, trebuie punctat și faptul că Macovei în calitate de inițiatoare a acestor porunci este responsabilă pentru încălcarea celor mai importante dintre ele, respectiv „să nu ai alt stăpân decât cetăţeanul, să nu trădezi interesul naţional, să nu minți”. Nu așa ne-o amintim pe Macovei în vara lui 2012, atunci când, trecând peste voința românilor, a declarat în plenul PE că peste 2 milioane de voturi au fost fraudate la referendumul pentru demiterea președintelui sau când, în același an, prevestea un război civil în cazul în care Băsescu nu se ăntoarce la Cotroceni. Monica Macovei nu s-a supus voinței românilor atunci când ieșită pe jumătate pe unul dintre geamurile sediului PDL alegea să ignore voturile românilor și sărbătorea victoria lui Băsescu și nici nu a avut în vedere interesul național atunci când a denigrat România de la Bruxelles.

Monica Macovei, acest munte de ipocrizie, a reușit performanța de a propune un program prezidențial mai fantasmagoric decât cel al lui Iohannis, un proiect de țară nerealist, literatură pură, și nu una de calitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 oct, 2014
Bogdan
Si, ce vezi tu Eleno nerealist si imposibil in acest Decalog al Monicai Macovei? Sigur, pt. a-l putea infaptui poate ar trebui o alta natie decat cea romana. Dar lupta pt. un ideal maret face ca un popor sa-si merite locul de cinste in istoria umanitatii.
03 oct, 2014
Atila V Tonta
sprijin SUA pentru Ponta..admiratie..extaz
Victoria Nuland, subsecretar de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, a lansat joi un atac extrem de dur la adresa unor lideri politici din Europa centrala fara a-i numi, oficialul american acuzandu-i ca, in timp ce noaptea dorm linisti sub patura NATO, ziua oprima presa si societatea civila, protejeaza parlamentarii corupti de anchetele si nu tin cont de Parlament cand intersul cere sau vorbesc de democratie neliberala.
Desi nu-i numeste pe acei lideri din Europa centrala, indicatiile date de Nuland duc catre Victor Orban si Victor Ponta.
De notat ca Ponta a avut saptamana trecuta o intalnire chiar cu Nuland. In discursul sau, Nuland a vorbit despre doua cancere care macina aceste tari din Europa centrala: coruptia si derapajul antidemocratic.
03 oct, 2014
el futadores
UE FAI ONANIMO
MAI DU-TE FA ËLENO" SI SUGE-O CINSTIT PE CENTURA SA AI SI TU CEVA CALD IN STOMAC CA DE ATATA JEG LA ILIE SI GHITA TI S-O FI APLECAT
03 oct, 2014
Atila V Tonta
intr-adevar Mamica Macovei spune basme de adormit copiii..
dar ei nu voteaza...
Taticul Ponta spune brasoave de adormit oamenii mari..
cica el nu era seful corpului de control in regimul Nastase
dar oare,oamenii mari voteaza..?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ