Cangrena corupției din PNL, ”o problemă punctuală”

| 23 ian, 12:00

Alina Gorghiu, președintele PNL, a anunțat, în stilul superficial și imatur cu care deja ne-a obișnuit, că va “reglementa” problema corupției din partid – mai exact situația senatorului Tudor Chiuariu, care recent a dat o mică lovitură de imagine autosuspendându-se din rândul liberalilor, evitând astfel demisia din politică.

Poate cea mai șocantă secvență din tot firul evenimentelor care îi implică pe corupții din PNL este cea în care chiar președintele partidului îi definește drept “probleme punctuale”, cazuri la ordinea zilei cu care toată lumea e obișnuită. Cea mai mare problemă nu este așadar corupția generalizată din noul partid de dreapta, care i-a integrat pe toți democrat-liberalii din mafia PDL, ci modul în care este “gestionată” percepția oamenilor despre corupție.

Aceasta este de fapt noua atitudine pe care Alina Gorghiu o aduce în fruntea partidului – cea care consideră că imaginea este mai importantă decât realitatea, iar strategia cea mai utilă este cea de comunicare.

Citeşte şi: Liberalii decid la Iaşi soarta corupţilor din partid. Se aşteaptă excluderi RĂSUNĂTOARE

În timp ce restul partidelor de pe scena politică dâmbovițeană încearcă să găsească soluții pentru o reformare de la temelie și aplicarea unor standarde etice extrem de dure, Gorghiu este relaxată. Avându-l pe Klaus Iohannis la Cotroceni, sentimentul victoriei se transformă încet-încet în cel al autosuficienței. Dar această greșeală poate fi fatală.

Gorghiu încearcă de fapt să minimizeze situația membrilor vechiului PNL cu probleme în Justiție, probabil pentru a-i acoperi astfel și pe membrii PDL care încearcă să se ascundă de opinia publică sub un nou brand liberal. Pe de altă parte, Ludovic Orban stă atent cu ochii pe cea care i-a furat președinția PNL și exploatează fiecare greșeală, deși are la rândul său unele probleme – poate nu în justiție, dar sigur de imagine.

Citeşte şi: Ion Cristoiu DĂ de PĂMÂNT cu Alina Gorghiu

Povestea corupților din PNL este una lungă, care conține numeroase exemple. De exemplu, Relu Fenechiu, fostul ministru PNL al Transporturilor, a fost condamnat definitiv pe 30 ianuarie 2014 de ICCJ la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", fiind acuzat de acuzat de complicitate la abuz în serviciu in formă calificată și continuată.

Iar acum nu mai miră pe nimeni că din 10 ianuarie este cercetat în dosarul retrocedării ilegale de păduri şi Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei, în cazul căruia procurorii DNA Braşov au luat măsura controlui judiciar, până în 8 februarie, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 ian, 12:58
ion
Iar cangrena coruptiei la PSD nu e punctuala, E LINIARA ,chiar de suprafata s-ar putea spune,dar conform directivelor stapanului,va preocupa mereu gradina altuia !
Numai titlurile si iti dai seama ca e pierdere de timp sa mai si citesti astfel de articole la comanda mogului...
Geoana cel mai ridicol politician???? Pai il intrece cineva pe Ponta?
Ponta nu poate sa se duca nicaieri ca e HUIDUIT !
23 ian, 14:02
Dan Slugarescu
se spune ca Sarbu,socrul lui Ponta este parte a unui dosar penal,deschis de DNA
este inca o dovada ca aceasta cangrena a coruptiei,a cuprins PNL
asa este dle ziarist Dobrin?sau Dembrovschi?sau Domide?
23 ian, 13:04
Elena
informatii
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]
23 ian, 12:33
liviuioan
S-ALINTA CALIMENA
Un distins personaj face urmatoarea afirmatie---*cade PRIM MINISTRU--se formeaza alt guvern si iar ma duc acolo *---eventual sa-i mai dea vreo doi pumni unei judecatoare ori sa puna pe cineva sa-i calce cu masina . PUTURA---ALINA --tu nu stii nimic ?
23 ian, 12:18
cantautor
penalii PNL sunt cei rai..ai PSD sunt omenosi si foarte multi
""Iar acum nu mai miră pe nimeni că din 10 ianuarie este cercetat în dosarul retrocedării ilegale de păduri şi Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei, în cazul căruia procurorii DNA Braşov au luat măsura controlui judiciar, până în 8 februarie, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani''

cred ca aici trebuia sa spui ca in acest dosar mai sunt si 2 grei de la PSD,Hrebenciuc si Adam...
deci in acest dosar scorul este 2:1 pentru PSD
evident,PSD este mereu in frunte...
dar Sultanescu nu te lasa...Ghita nu te-ar mai plati...ai foamea in gat...te inteleg

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ