Cătălin Tolontan DEZVĂLUIE traseul ȘPĂGILOR în mandatul Elenei Udrea la MDRT

| 11 feb, 09:25

Jurnalistul Cătălin Tolontan publică noi detalii în investigația Gala Bute. Cătălin Tolontan arată că unul din beneficiarii șpăgilor din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului era chiar șefa instituției, Elena Udrea.

"Reținut de DNA pentru complicitate la luare de mită, Breazu nu recunoaște nimic. El susține că suma de 50.000 de euro, pe care procurorii o numesc mită, este ceea ce indică actele: un comision pe care i l-a plătit Ștefan Lungu, alt apropiat al lui Udrea și consilier al ministrului.

Citeşte şi: Dosarul Gala Bute mai face o victimă. Tudor Breazu, un apropiat al Elenei Udrea, reţinut pentru 24 de ore

De ce i-a dat Lungu banii lui Breazu? Pentru că Breazu i-ar fi indicat lui Lungu o bună afacere imobiliară. Dus în fața instanței, Breazu a ținut-o pe a sa. Procurorii DNA și-au menținut și ei versiunea. Judecătorul face două observații:

1. Comisionul de piață al agențiilor imobiliare este de aproximativ 2%. Ca să atingi un comision de 50.000 de euro, tranzacția ar fi trebuit să fie uriașă.

2. Suma se acordă dacă se face efectiv tranzacția, or în acest caz ea nu s-a concretizat", scrie Cătălin Tolontan pe blogul său.

Magistratul concluzionează: ”În acord cu Parchetul, judecătorul reţine că inculpatul Breazu Tudor Liberiu a cunoscut caracterul fictiv al operaţiunilor în baza cărora a încasat sumele de bani de la L.Ş., precum şi beneficiarul acestora”. ”Beneficiarul” despre care vorbește judecătorul ar fi, conform DNA, Elena Udrea.

Banii ajungeau la Udrea

L.Ș este Lungu Ștefan. Datele, cifrele și numele nu apar în decizia Curții de Apel București, iar procurorii țin secret cazul lui Breazu, ca pe o lovitură decisivă, dar Gazeta a reconstituit faptele din alte surse.

Filiera a fost următoarea. Adrian Gărdean (1) a primit bani de la Ministerul Dezvoltării. Zeci de milioane de euro în total. 30 de milioane de lei numai pe finalul lui 2011. Mai departe, afaceristul a livrat bani lui Rudel Obreja (2), dar și lui Ștefan Lungu (3).

Potrivit magistraților, mita era sacră: din plățile făcute de Ministerul Dezvoltării sau de autoritățile subordonate, 10% reveneau unor ”persoane din conducerea instituțiilor”. Pe filieră, Lungu a pasat o parte lui Tudor Breazu (4): 50.000 de euro. DNA susține că, de aici, suma mergea către Elena Udrea (5). Știu cam mulți oameni ca să fie un secret. Numerele 1 și 3 l-au dat în gît pe numărul 5.

Traseul a fost conceput intenționat lung și firidat. Dragonul banilor se ondula din cameră în cameră, din contract fictiv în contract fictiv și fiecare rupea cîte un solz.

Pe ruta aurului apar atît oameni din minister, cît și outsideri bine plasați, cum e Tudor Breazu. Ei au un element comun. Sînt apropiați de Elena Udrea, cea care, conform mărturiilor funcționarilor, aproba toate plățile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ