JOCUL MAFIOT CONTINUĂ! Elena Udrea a făcut din nou semnul cu degetul la nas

| 11 feb, 13:41

Elena Udrea a făcut miercuri din nou semnul cu degetul la nas în timp ce era scoasă din duba Poliţiei şi dusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Elena Udrea a fost reţinută marţi seara pentru 24 de ore de procurorii DNA şi pusă sub acuzare într-un dosar disjuns din dosarul Microsoft pentru două presupuse fapte de trafic de influenţă şi o faptă de spălare de bani.

Fostul ministru a făcut gestul controversat cu degetul la nas şi luni, în Parlament, în timpul şedinţei în care deputaţii urmau să dea votul pe cererile DNA de încuviinţare a urmăririi penale şi de arestare care o vizau.

Elena Udrea a explicat, ulterior, pe Facebook gestul sau: "Văd că gestul meu din Parlament în care am dus mâna la nas a creat mare vâlvă şi s-a transformat în subiect de analiză semiotică. În realitate, e un semn pe care l-am făcut unei persoane dragi mie, căreia am vrut sa-i transmit că .

Presa a scris dupa gestul din Parlament, când Elena Udrea şi-a atins nara dreaptă cu degetul în două rânduri, că acest semn ar putea fi asociat limbajului mafiot.

Vezi şi: Băsescu, PRIMA REACŢIE după încătuşarea Elenei Udrea

Antena 3 a transmis luni imaginile cu gestul Elenei Udrea, titrând "Udrea, gest mafiot la finalul discursului".

În limbajul mafiot există diferite versiuni de interpretare a unui astfel de gest, el reprezentând fie o ameninţare fie un avertisment.

Citeşte şi: Reţinerea Elenei Udrea, în New York Times şi Washington Post

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost reţinută, marţi, de DNA, în dosarul Microsoft. Ordonanţa de reţinere a fost emisă la ora 21.40. La ieşirea din sediul DNA, Udrea a declarat că "nu se pot pune cătuşe adevărului". Miercuri, la ora 14.00, Elena Udrea va fi prezentată judecătorilor de la ÎCCJ cu propunere de arestare preventivă, şedinţa urmând să se desfăşoare cu uşile închise.

"Poţi pune cătuşe Elenei Udrea, dar nu poţi pune cătuşe adevărului", a declarat fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

De la DNA, Elena Udrea a fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei, urmând ca miercuri să fie prezentată judecătorilor de la instanţa supremă cu propunere de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă în dosarul Microsoft.

Procurorii DNA o acuză pe Elena Udrea de trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea), trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România), trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro) şi spălare de bani.

Citeşte şi: Udrea a dus-o regeşte! Cum arată hotelul de LUX din Grecia, plătit cu banii din MITĂ. FOTO

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ