Crin fuge ca dracu’ de tămâie de Congresul Extraordinar

| 07 mai, 2014

Apelul lui Tăriceanu îi provoacă fiori reci lui Antonescu, preşedintele PNL ştiind că odată cu 25 mai, timpul său în fruntea partidului poate lua sfârşit.

Zilele lui Crin Antonescu în fruntea PNL sunt numărate. Din ce în ce mai mulţi liberali contestă deciziile luate de preşedintele partidului şi se dezic de acţiunile sale. Forţat să plece din PNL, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a reiterat în cadrul unei scrisori deschise, necesitatea organizării unui Congres Extraordinar al partidului care să decidă o nouă direcţie pentru Partidul Naţional Liberal.

Tăriceanu este părere că PNL şi-a “pierdut busola”, asistând în prezent la “instaurarea haosului la nivelul conducerii actuale”. Preşedintele Senatului acuză suprimarea dreptului la opinie şi al libertăţii de exprimare în PNL, opinia liberă ajungând să fie un privilegiu rezervat doar pentru Crin Antonescu. Acestea sunt de altfel şi principalele motive care l-au făcut pe fostul premier să părăsească PNL.

“Plecarea mea a însemnat dezacordul unui vechi liberal faţă de modul în care este condus acum partidul, cu lipsa de viziune şi politica pumnului în gură. Gestul meu de a demisiona din PNL a fost unul extrem tocmai pentru a atrage atenţia asupra gravităţii situaţiei din interiorul partidului, caracterizată de suprimarea democraţiei şi a dezbaterii interne”, scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Un alt aspect asupra căruia actualul preşedinte al Senatului insistă este legat de revenirea liberalilor la guvernare alături de social-democraţi în formula USL. Tăriceanu militează pentru refacerea Uniunii Social-Liberale, PNL-ul având responsabilitatea de a nu abandona proiectul asumat şi angajat de USL în faţa românilor în 2012. Fostul premier consideră că prezenţa PNL în cadrul unui Guvern USL nu înseamnă altceva decât respectarea mandatului dat de alegători în urmă cu aproape doi ani. Mai mult, Tăriceanu condamnă apropierea partidului de Traian Băsescu, persoana care se ştie că a încercat în repetate rânduri destructurarea PNL. Crezul lui Călin Popescu Tăriceanu este împărtăşit şi de alţi liberali aflaţi în interiorul partidului, cu care acesta s-a consultat în ultima perioadă.

“Cred că PNL nu îşi poate permite să întoarcă spatele celor care au avut şi au încredere în Uniunea Social Liberală. Cred că partidul nu îşi poate asuma fuga de la guvernare. Cred că prezenţa PNL în Guvernul USL este mandatul pe care alegătorii ni l-au dat în 2012. Sunt adeptul acestei soluţii şi nu a celei de a preda partidul lui Traian Băsescu, cel care, începând din 2005, a făcut totul că să îl distrugă”, mai scrie Tăriceanu.

Apelul lui Tăriceanu îi provoacă fiori reci lui Antonescu, preşedintele PNL ştiind că odată cu 25 mai, timpul său în fruntea partidului poate lua sfârşit. De aceea, liberalul încearcă prin orice declaraţie să minimizeze şi să ducă în derizoriu intervenţiile lui Tăriceanu. Întrebat de jurnalişti cu privire la scrisoarea adresată de Călin Popescu Tăriceanu, Antonescu a răspuns sec că nu îl interesează ce spune sau ce face fostul premier, considerând că cel din urmă nu are nicio calitate să vorbească despre eventualitatea organizării unui Congres Extraordinar după alegerile din 25 mai. Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Ancuţa Pocora, a catalogat la rândul ei apelul făcut de Tăriceanu, drept unul “patetic”.

Toate aceste reacţii ale preşedintelui PNL nu fac decât să trădeze frica lui Antonescu pentru viitorul său la cârma partidului, cât şi pentru viitorul său în politică. Căci cel mai probabil după 25 mai, Antonescu va plăti pentru modul autoritar în care a condus partidul dar şi pentru orgoliile nemăsurate care l-au făcut să-şi urmărească orbeşte interesul propriul. Antonescu riscă astfel să piardă mai mult decât șefia partidului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ