Cum se vede lupta pentru șefia PSD din interior: "Dragnea nu trebuie să candideze. Poziţia lui Zgonea, surprinzătoare"

| 17 iul, 10:58

Declaraţiile lui Valeriu Zgonea privind "situaţia critică" din PSD şi nevoia organizării unui Congres extraordinar provoacă valuri în partid. Deputatul Florin Iordache s-a arătat surprins de poziţia exprimată de Zgonea în presa străină, alta decât cea de la ultima şedinţă a PSD, şi a arătat că un Congres pentru alegerea unei noi conduceri nu se impune acum. Iordache a mai spus că Liviu Dragnea nu ar trebui să candideze la şefia partidului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a vorbit, într-un interviu pentru AP, despre necesitatea reformării PSD, cerând organizarea unui Congres extraordinar pentru desemnarea unui nou lider al formaţiunii, în contextul crizei generate de inculparea premierului Victor Ponta.

Citeşte şi:  VALERIU ZGONEA, atac fără precedent: PSD este în CRIZĂ, cu liderul INCULPAT şi viceliderul condamnat

Deputatul Florin Iordache s-a arătat surprins de poziţia lui Zgonea. Întrebat la RFI dacă s-ar impune un Congres extraordinar, Iordache a răspuns: "Nu. Congresul îl va stabili Comitetul Executiv. Am rămas surprins că domnul Zgonea la ultimul Birou Permanent la care am participat şi eu şi a participat şi el nu a avut o reacţie atât de critică şi (nu a spus) că ar trebui un Congres extraordinar şi că lucrurile stau atât de rău, cum apare în acest interviu. Părerea mea e că lucrurile pe care le avem de spus ar trebui să le spunem la nivel de partid şi dacă avem ceva de rezolvat, oricum la partid le rezolvăm, nu le rezolvăm în presă. Din punctul meu de vedere, situaţia nu-i atât de gravă cum pare sau cum încearcă anumiţi comentatori să o prezinte".

Pe de altă parte, deputatul PSD a arătat că Liviu Dragnea nu ar trebui să intre în cursa pentru şefia PSD.

"E opţiunea dumnealui, nu şi-a exprimat-o (...). Dar atâta timp cât Victor Ponta a spus "dacă am o anumită problemă în justiţie, ar fi bine să fac un pas în spate", personal cred că şi Liviu Dragnea, atâta timp cât deocamdată are o soluţie care nu e definitivă, dar are o hotărâre a instanţei, unde a fost condamnat, cred că deocamdată nu ar fi bine să candideze", a spus Florin Iordache.

"Congresul ar trebui să aibă loc la termen, în 2017, pentru că urmează două rânduri de alegeri şi atunci actuala conducere după alegerile locale şi cele parlamentare ar trebui să vină în faţa Congresului şi să-şi asume şi victoria, dar şi posibila înfrângere. Şi atunci nu putem mandata într-un Congres extraordinar o conducere numai pentru această perioadă. Eu cred că Congresul ar trebui să aibă loc, repet, la termen, în 2017, în februarie", a mai spus Iordache.

Citeşte şi:  LIVIU DRAGNEA şi ROVANA PLUMB, în lupta pentru preşedinţia interimară a PSD

Victor Ponta a renunţat la şefia PSD, după ce a fost pus sub acuzare de DNA. Miercuri seara, Ponta a spus ca si-ar da demisia din functia de prim-ministru, daca urmatorul premier ar fi tot din cadrul coalitiei de guvernare, iar pentru acest lucru ar trebui sa existe un acord politic semnat de presedintele Klaus Iohannis.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ