De ce își spală fetele marinarului rufele în public?!

| 13 aug, 2014

Elena Udrea candidat. Elena Udrea are nevoie de două lucruri: primul - să își legitimeze democratic candidatura, iar al doilea - să lase impresia că mutarea nu îi este pe plac lui Traian Băsescu.

Cristian Diaconescu candidat. Agitație mare în zona PMP, acolo unde, chipurile, mai mulți lideri din teritoriu sunt nemulțumiți de prestația lui Cristian Diaconescu și cer să se ia măsuri. În şedinţa de luni a Comitetului Executiv Naţional al PMP a fost scandal mare, mai mulți lideri din teritoriu acuzând o demobilizare a filialelor din cauza lipsei de performanţă a candidatului la preşedinţie, Cristian Diaconescu. Liderii din teritoriu susţin că el nu poate strânge în acelaşi coş voturile lui Traian Băsescu şi îşi pun chiar problema dacă va reuşi să strângă numărul suficient de semnături pentru a candida.

Urmare a acestor nemulțumiri, s-a decis ca situația să fie discutată din nou în ședința de marți a Comitetului Executiv, unde ar trebui să se ia o decizie cu privire la soarta candidaturii lui Cristian Diaconescu. Judecând însă după declarațiile unora dintre liderii PMP, zarurile par să fi fost aruncate și ele au căzut favorabil Elenei Udrea.

Citeşte şi: Cristian Diaconescu: Victor Ponta trebuie să aleagă între calitatea de candidat şi cea de prim-ministru

Elena Udrea candidat. Spre exemplu, comentând situația creată, Ruxandra Dragomir l-a citat pe șeful de campanie al lui Cristian Diaconescu, care ar fi argumentat cât de slab performează candidatul oficial al PMP raportat la Elena Udrea. "Până și șeful de campanie, Claudiu Palaz, ne-a spus: Îmi e greu să mă duc cu candidatul în țară, trebuie să dau telefoane să spun mă primiți. Lucrul acesta nu se întâmplă când vrei să te duci cu Elena Udrea", a relatat Dragomir. Și, pentru a spulbera orice urmă de îndoială lidera organizației de femei a PMP a adăugat: "Dacă atât conducerea PMP cât și marea majoritate a membrilor cer un alt candid, noi nu ne putem împotrivi. Nu vreau să facem aceeași greșeală noi, PMP, cum a făcut PDL în 2012 când a aruncat în bătălia pentru Primăria Capitalei un candidat care nu a avut nicio șansă și membrii PDL o cereau pe Elena Udrea. Eu nu vreau să fiu parte la o altă greșeală majoră. De ce să nu fie România pregătită să voteze o femeie?"

În acest context, rocada cu Elena Udrea pare doar o formalitate, care va concretiza un scenariu vehiculat încă înainte de lansarea lui Cristian Diaconescu pe post de candidat oficial al PMP. Urmare a numeroaselor ieșiri publice prin care Traian Băsescu făcea apologia Elenei Udrea drept posibil candidat la prezidențiale, analiștii politici anticipau că Diaconescu va avea soarta unui candidat-iepure, pus să alerge la start pentru favorita prezidențială, pentru ca ulterior să îi preda ștafeta.

Citeşte şi: Planul Elena Udrea - candidatul PMP pentru Cotroceni intră în linie dreaptă

Elena Udrea preşedinte. Or, așa stând lucrurile, Elena Udrea are nevoie de două lucruri: primul dintre ele este să își legitimeze democratic candidatura, motiv pentru care nu iese direct la atac împotriva lui Cristi Diaconescu, ci asmute împotriva acestuia liderii locali nemulțumiți. Cel de-al doilea element esențial este ca Elena Udrea să lase impresia că mutarea nu îi este pe plac lui Traian Băsescu, pentru a nu confirma că rocada în discuție a fost plănuită încă de la început de președinte și a mai salva ceva din imaginea PMP, care devine doar un partid-marionetă.

Candidaţi preşedinţie 2014. Și aici s-a găsit o soluție ingenioasă. Nici bine nu se încheiase ședința PMP că Elena Băsescu a sărit la atac împotriva tizei sale, afirmând pe Facebook că Udrea ar fi cea care ar interzice organizațiilor PMP să strângă semnături pentru Cristian Diaconescu. Ceea ce nu înseamnă însă că, după ce Elena Udrea va fi unsă candidat la președinție din partea PMP, cele două fete ale lui Băsescu nu vor redeveni cele mai bune prietene, sau că șeful statului nu va trage din răsputeri pentru a-i netezi drumul spre Cotroceni președintei PMP.

Citeşte şi: Elena Udrea: îl văd preşedinte pe George Maior, dar ar avea nevoie de sprijinul PSD

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 aug, 2014
ANTONESCU C - - -
TÂMPIŢICA
CINE SPUNEA CĂ PROASTA LUI TATA NU ŞTIE SĂ VORBEŞTE ???????

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ