Gafa gafelor: o va desemna Iohannis pe Macovei premier ca să-și bată joc de românii care au votat în 2012?

| 07 noi, 2014

Întrebarea este cum va reacționa PPE pentru disciplinarea europarlamentarului Macovei, cu ceva reclamații la activ după ”munca de convingere” efectuată în 2012, în Parlamentul European.

Ca un pansament improvizat pentru orgoliul Monicăi Macovei, grav rănit de rezultatul mai slab decât al rivalei sale, s-a repornit aparatul de campanie, propagandă, sunet și lumini. Voluntari gen Adrian Papahagi sau Sebastian Lăzăroiu mobilează ideatic arivismul politic al fostei ministrese Monica Macovei, lansând pe toate căile de comunicare zvonul insistent al unei înțelegeri între aceasta și Klaus Iohannis, pentru funcția de viitor premier. Ca să înțeleagă și oamenii lui Blaga, lui Iohannis i se avansează liste de condiții stufoase și umilitoare, pentru trocul de voturi. Câștigul unei astfel de manevre este dublu: poporul vede cum ”campioana” Mandela Macovei continuă lupta, în timp ce echipei de campanie ACL i se sugerează că funcția de premier ar fi o rezolvare mai simplă și mai elegantă. Într-un colț întunecos din Modrogan, Cătălin Predoiu își suflă nasul, nervos și înlăcrimat. Asta e, nu-i pentru cine se pregătește...

Dar inepția ar putea fi preluată ca atare și de Klaus Iohannis, disperat și dispus să promită oricât și orice, chiar și blana ursului din pădure, numai să iasă din clenciul diferenței strivitoare de zece procente, despre care specialiștii spun că se va menține și în turul II. Klaus Iohannis știe foarte bine că viitorul președinte nu dispune de prerogativele necesare schimbării de guvern. Și ce te costă să promiți? Dincolo de lunga coabitare dificilă, presupusă de o coabitare Iohannis-Ponta, fostul ministru Monica Macovei nu este nici în cărțile înțelegerilor PPE, de la Bruxelles. A deranjat apele popularilor când și-a lansat campania rebelă, iar PPE nu poate să uite că acest gest i-a costat procente importante în primul tur din România și un loc de europarlamentar în PE.

Pe acest context vin manevrele amintite, complet rupte de realitate, propuse de Adrian Papahagi, personaj cu vechi ștate băsiste și care a ajuns în anturajul Monicăi Macovei după un ”antrenament” în PMP-ul Elenei Udrea. Întrebarea este cum va reacționa PPE pentru disciplinarea europarlamentarului Macovei, cu ceva reclamații la activ după ”munca de convingere” efectuată în 2012, în Parlamentul European. Arivismul acesteia a deranjat deja nepermis de mult campania planificată a popularilor pentru Iohannis. Asocierea ei și-n turul doi, cu Iohannis, e de natură să irite sau să sperie electoratul, prezența Monicăi Macovei apărând ca o ofensă și o bătaie de joc la adresa celor care au votat în 2012, la locale, referendum și parlamentare. Dezastrul ar putea să apară nu doar din radicalizarea opțiunilor celor care nu au votat în primul tur pentru Victor Ponta, ci prin ieșirea din expectativă a absenteiștilor... O astfel de propunere din partea lui Iohannis ar anula ca amploare toate gafele de până acum: ar fi mama tuturor gafelor, o megagafă de zece kilotone.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ