KLAUS IOHANNIS are timp de gargara politică, nu și de mame și pensionari

| 30 aug, 2014

În loc să se ocupe de interesele oamenilor, ca un veritabil candidat la Președinția României, săptămâna aceasta Klaus Iohannis a avut ca preocupare principală demararea unei serii de acțiuni denigratoare la adresa Guvernului având ca pretext ordonanța de urgență ce le permite aleșilor locali să își aleagă un alt partid decât cel pe listele căruia au fost aleşi.

Klaus Iohannis candidat. În acest sens, pe lângă contestarea fără argumente a ordonanței de urgență, liderul liberal și partenerii săi de alianță au organizat chiar și o acțiune de protest în Piața Victoriei unde ACL a reușit să mobilizeze doar câteva sute de persoane pentru a viziona un film anti-PSD. Klaus Iohannis a fost prezent la proiecția de film unde a dat declarații presei și a mâncat floricele împreună cu aliații săi din PDL.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Ordonaţa privind apartenenţa politică a aleşilor locali ar fi un ATAC la sistemul politic

Liderul liberal a procedat însă cu totul altfel când a fost vorba de votarea proiectelor de lege ce vizau amnistia fiscală a pensionarilor și a mamelor. Când parlamentarii ACL au ieșit din sala de plen a Senatului, motivând că nu li s-a dat dreptul să ia cuvântul, și sabotând astfel dezbaterea proiectului de lege, Klaus Iohannis nu era de găsit. Chiar dacă președintele PNL nu este parlamentar, nimeni nu îl împiedica să asiste la lucrările Parlamentului pentru a se asigura că proiectele de lege în interesul oamenilor sunt adoptate în sesiunea extraordinară. Și, oricum, chiar și fără a fi prezent, liderul liberal avea la dispoziție toate pârghiile politice necesare pentru a-i mobiliza pe parlamentari. Cu toate acestea, lunea trecută, când proiectele de lege se aflau pe ordinea de zi a Senatului, Klaus Iohannis s-a făcut dispărut, nefiind nicăieri de găsit.

Candidati prezidentiale 2014. Prin gestul său, Klaus Iohannis a girat neadoptarea proiectelor de lege ce vizau amnistia fiscală a mamelor și a pensionarilor. În loc să fie solidar cu cei 30.000 de pensioanari și mame afectați de erorile funcționarilor publici și să pună capăt dramei prin care trăiesc deoarece au fost obligaţi să restituie sume de bani ce le depăşesc cu mult posibilitățile financiare, Klaus Iohannis a preferat să îi ignore. Astfel, candidatul ACL la alegerile prezidențiale a ales să le întoarcă spatele acestor oameni, devoalându-și viziunea cinică pe care o are vizavi de protecția socială a persoanelor vulnerabile. În lipsa unui program propriu, Klaus Iohannis se arată astfel ca fiind un continuator al modelului de austeritate meschină furnizat de Traian Băsescu, bazat pe tăierea pensiilor și a salariilor, creșterea taxelor și sabotarea oricăror șanse de relansare economică.

În loc să facă o opoziție constructivă, care să vină în sprijinul oamenilor, edilul Sibiului preferă să sacrifice interesele românilor de dragul gargarei politice crezând că astfel își va asigura câștigarea alegerilor. Pe zi ce trece devine din ce în ce mai clar că la alegerile din toamnă, românii vor avea de ales între modelul furnizat de Victor Ponta ce presupune concentrarea asupra nevoilor oamenilor și viziunea austeră și cinică furnizată până acum de Traian Băsescu și continuată de Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Cine îi ascultă pe primari?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 sep, 2014
Ellias
cred ca cine a scris acest articol, nici nu stie ce scrie. De ce nu are grija ponta de mame si pensionari? El e la putere acum si a fost de doi ani incoace. Ce a facut ponta pentru mame si pensionari? E normal ca prezidentiabil sa il ocupe aplicarea corecta a legilor, nu "fabricarea" altor care sa ii puna la 'adapost" in caz ca nu reusesc. Asta e cea mai mare preocupare care ar trebui sa o aiba un candidat la presidentie, la ora actuala, nu sa denigreze pe ceilalti candidati, ACA ponta, ci sa respecte legile si sa le aplice. Pontalache, in afara de a latra la antene despre ce a facut basescu, cum s-a culcat udrea cu nu stiu cine, ca Klaus nu e ortodox, etc. ce a facut pentru voi, mai orbilor? Voi chiar sunteti legati la ochi? Se vede din satelit cate iregularitati, minciuni,infractiuni face acest nemernic tonta, acum vedeti doar ca Iohannis nu are grija de mame? Pai aia vine dupa ce e ales...ca daca legile de alegeri nu sunt corecte, atunci iar sunt ilegalitati si iar iese cine a fost de atatia zeci de ani , care au dus tara de rapa. PRosti mai sunteti doamne, voi ziaristii de doi lei.
31 aug, 2014
Gigel
Ce vorbesti tu condoare?
Zau asa condorule!! In meciul pe care-l joaca Ponta, toti tin cu el! I-au dat o minge sa o bage-n poarta si el nu-i in stare sa se dumireasca in ce poarta tre' sa dea golu'! Arbitru' (avocatul poporului par examplu) sa face ca nu vede cand Ponta vrea sa dea gol cu mana (ordonantele cu primarii si educatia)! Si la tabela de marcaj are omul lui, care scrie tri zero pentru Ponta chiar daca sunt de fapt autogoluri (vezi cresterea economica a INS-ului la care eurostat-ul ii zice recesiune)! Jocul lui Ponta ii un amestec de luft-uri, calcat pe minge si cazut in cap, jucat cu mina, etc, iar aplaudacii platiti ii zic mare joc/mare vedeta....
31 aug, 2014
Gigel
Aiureli...
Mama ce prostii debitati "În lipsa unui program propriu, Klaus Iohannis se arată astfel ca fiind un continuator al modelului de austeritate meschină furnizat de Traian Băsescu, bazat pe tăierea pensiilor și a salariilor, creșterea taxelor și sabotarea oricăror șanse de relansare economică. " Pontulica al tau a bagat Romania in recesiune, in aprilie a crescut acciza pe combustibili, acu' se zvoneste ca baga taxa pe centralele de apartament, etc! Nu s-a dus Iohannis sa planga pe umarul pensionarilor si mamelor? Uite, in tara asta suntem destui de dreapta pe care ne doare in spatele garii de problemele pensionarilor si mamelor! Gura pacatosului adevar graieste "modelul furnizat de Victor Ponta ce presupune concentrarea asupra nevoilor oamenilor..." oamenii fiind Mazare, Duicu, Oprisan...
31 aug, 2014
El Condor
fault
Gigele draga - rezultatele muncii lui Ponta se pot vedea si pot fi apreciate nu mai atunci cand va avea o concurenta cu care sa poate sa lupte pentru tara si locuitorii ei. As vrea sa te vad pe tine inscriind goluri intr-un meci de fotbal, atunci cand toti te faulteaza si te lovesc, fara ca vreun arbitru sa saca sau sa zica ceva .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ