Klaus Iohannis se dă de gol – îi este frică de Victor Ponta

| 30 aug, 2014

Este de acum cât se poate de clar, judecând după toate gafele publice pe care le-a făcut în puținul timp care s-a scurs de la desemnarea sa drept candidat al ACL pentru Președinția României, că Iohannis are mari deficiențe nu doar în raport cu proiectul de țară pe care îl propune ci chiar și cu limba română.

Klaus Iohannis candidat. Or, dacă aceste deficiențe sunt atât de vizibile când candidatul ACL se află față în față cu presa, pentru a expune mesaje pregătite fără îndoială de dinainte de către echipa sa de campanie, ele ar fi de-a dreptul devastatoare pentru Iohannis într-o confruntare cu ceilalți candidați la Președinție și, în mod special, cu Victor Ponta.

Premierul în funcție are un avantaj indiscutabil asupra primarului Sibiului: e de mult timp în politica mare, s-a călit în bătălia continuă cu Traian Băsescu și are experiența unei guvernări de doi ani de zile, care a avut dificila sarcina de a relansa România după criza economică. Or, în fața unei asemenea experiențe, Iohannis nu are nicio șansă.

Alegeri prezidentiale 2014. Sigur, consilierii pot să îi pregătească punctaje pe tot soiul de subiecte și pot să încerce să acopere golurile din proiectul său de țară cu vorbe frumoase. Dar, când vine vorba despre fonduri europene, despre viziuni economico-fiscale, despre probleme de politică externă, lucrurile sunt prea complicate pentru a putea fi înțelese și internalizate suficient în câteva luni de pregătire intensă, fie și cu ”profesori” foarte buni. Fără experiență personală, ceea ce lui Ioahnnis îi lipsește cu desăvârșire, de vreme ce s-a parașutat în politica mare de la Sibiu și a ajuns în doar un an de zile să candideze la alegerile prezidențiale, este practic imposibil să dai impresia să te pricepi la asemenea teme, chiar și atunci când susții un discurs. Ca să nu mai vorbim despre ipoteza în care ar trebui să faci față unui candidat de calibrul lui Victor Ponta, într-o confruntare directă.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, un candidat la prezidenţiale contestat din toate părțile

Așa încât, Klaus Iohannis face singurul lucru pe care îl poate face în situația în care se află. Se ascunde, pretextând că nu doreşte să întrețină un spectacol ”steril”. ”Eu nu mă feresc de nicio confruntare şi chiar l-am invitat şi pe posibilul candidat al PSD-ului la o confruntare directă, dacă are curajul să vină. Dar nu vreau eu să întreţin un spectacol steril. Am avut suficienţi ani de spectacol steril în politică în loc de rezolvări. Noi vrem să venim cu altă abordare. Nu pentru a fi mai interesanţi, ci pentru a deveni mai aplecaţi asupra problemelor care chiar trebuie rezolvate” a încercat Klaus Iohannis să explice.

Candidati prezidentiale 2014. Numai că, în realitate, toată povestea cu politicianul ”altfel”, care vine cu ”altă abordare” nu este decât un pretext prin care se vede de la o poștă frica de a nu se face de râs în fața lui Victor Ponta. Iar această frică este absolut explicabilă pentru cineva care nu are nimic de spus românilor și care nici măcar să mimeze că are un proiect de țară nu poate nu poate fi sigur că reușește, de vreme ce lacunele majore de limbă română îl pot da oricând de gol, arătând unei țări întregi că nu este vorba decât despre o poezie prost învăâată pe dinafară.

Citeşte şi: Victor Ponta candidat. Victor Ponta domină în continuare în sondaje

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 aug, 2014
Exact
Frica
Mai baieti, voua va este frica de Iohannis(adica sefilor vostri: Ghita, Ponta &co -adica baronii Romaniei) si va pun din ora in ora sa mai scrieti un articol in care sa-l atacati pe Iohannis. oricum sfarsitul vostru este aproape si o sa va inecati in veninul cu care improscati pe toata lumea!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ