O noua dovadă a înțelegerii Băsescu-Iohannis-Blaga

| 31 aug, 2014

Faptul că Emil Boc este membru PDL dar susține la alegerile prezidențiale candidatul PMP, adică pe Elena Udrea, este un lucru cunoscut. Motivul pentru care Vasile Blaga ezită să-l dea afară pe Boc, este unul necunoscut. La fel, nu avem o explicație pentru faptul că deși legea îi va permite, Boc nu va pleca și cu carnetul la PMP, nu doar cu sufletul, ci, conform declarațiilor sale, va rămâne alături de PDL.

De ce ar accepta Klaus Iohannis, copreședinte al ACL, și Vasile Blaga, de asemenea copreședinte al ACL, dar și președinte al PDL, o asemenea trădare din partea lui Emil Boc? Cum e posibil ca Iohannis să tolereze ca un membru al formațiunii politice pe care o conduce, și nu orice membru, ci primarul unui municipiu important, să sprijine un contracandidat? Explicația e simplă: pentru că toți joacă în aceeași echipă, echipa Traian Băsescu.

Citește și: Klaus Iohannis a MINȚIT, a fost la GRIVCO. Dezvăluire ȘOC: "Eu l-am condus la VOICULESCU"

Problemele lui Iohannis cu legea, procesul cu ANI și riscul ca prezidențiabilul ACL să fie declarat incompatibil în pragul campaniei electorale, face ca ACL și Traian Băsescu să necesite o variată de rezervă, iar aceasta este Elena Udrea. De aceea Boc este păstrat în PDL, pentru că practic, nu există niciun motiv pentru care el să fie dat afară.

Oamenii deja nu se mai sfiesc să ascundă lucrurile, iar totul este „pe față”. Vineri, la Turda, Boc și Udrea au participat împreună la Zilele municipiului și n-au ezitat să-și trimită bezele unul altuia.

Citește și: Iohannis, ca și Băsescu, preferă „statul de drepți”

„Tot ce va fi posibil şi necesar sau, altfel spus, în această campanie, voi face tot ce îmi stă în putinţă cu cât pot să sprijin candidatura doamnei Elena Udrea, pentru că apreciez că este omul potrivit la locul potrivit, dacă e să vorbim în limbajul de astăzi. E un om care are expertiză în ceea ce înseamnă administraţia naţională şi centrală”, a declarat Boc. „M-am bucurat, pentru că am făcut echipă în Guvern, am făcut echipă în politică, am fost împreună de-a lungul ultimilor şapte ani în momentele importante, prin care am trecut fie la guvernare, fie în PDL şi cred că acest parteneriat este unul solid, bazat aşa cum spunea şi Emil Boc, pe argumente”, i-a răspuns Elena Udrea.

Care a fost reacția conducerii ACL? Niciuna! Cum să îi ataci pe Boc și Udrea, copii de suflet ai lui Băsescu, când Iohannis cu gura lui le-a transmis liberalilor că Băsescu nu mai reprezintă un adversar?

Pe zona de dreapta, lucrurile sunt ca în matematică: au un factor comun. Iar factorul comun este nimeni altul decât „tăticul” dreptei românești, Traian Băsescu.

Citește și: Declaraţie surprinzătoare a lui Vasile Blaga despre Klaus Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ