Vizionara Jeane Dixon, femeia înzestrată de Dumnezeu cu harul de a anunța marile schimbări POLITICE

| 14 iul, 2014

Potrivit unui mit popular privind remarcabilele abilități ale vizionarei Jeane Dixon, președintele Franklin Roosevelt (1882-1945) și-a făcut timp, într-una din zilele anului 1944 să acorde atenție previziunilor ei privind teribilele momente ale celei de-al Doilea Război Mondial.

După ce femeia i-a răspuns la întrebări privind eforturile pe diferite fronturi militare, el a întrebat-o direct cât de mult va mai fi obligat să îndeplinească sarcinile pe care i le expusese. Ca și cum s-ar fi așteptat la o asemenea întrebare, Dixon i-a spus, cu toată delicatețea de care era capabilă, că va mai avea foarte puțin timp. Președintele n-a fost satisfăcut de răspuns, căci voia un răspuns mai precis. Atunci ea i-a spus că nu mai are de trăit decât până la mijlocul anului următor.

Cei ce consideră că Jeane Dixon a fost cea mai faimoasă și mai precisă vizionară pentru evenimentele politice din secolul al XX lea susțin că femeia ar fi prezis corect rezultatul fiecărui scrutin prezidențial, anticipând și morțile Secretarului General al ONU, Dag Hammarskjold și a președintelui Kennedy. De asemenea, ea ar fi prezis că rușii vor câștiga cursa spațială și în general a prevestit numeroase evenimente personale sau de interes internațional.

Credincioasă catolică, ea asista la slujbă în fiecare dimineață și era convinsă că harul profeției pe care-l poseda era strâns legat de puterea lui Dumnezeu și susținea că este precaută să nu abuzeze de această abilitate. Se pare că nu existau proceduri standard pentru revelațiile ei profetice. Ele apăreau în cele mai diferite momente și situații, precum și în diverse stări emoționale.

În cartea The Call to Glory ea se considera un profet care emitea predicții spre a îndeplini misiunea încredințată de divinitate.

Dixon părea convinsă că Dumnezeu îi încredințase sarcina de a prevesti schimbările la vârf, când se afla în fața camerelor de filmat, dar și de a avertiza pe vecina de scaun, la coafor, despre evitarea unui apropiat dezastru în timpul unui zbor.

În 1956, într-un interviu acordat revistei Parade, lui Dixon i s-a cerut să prezică rezultatul alegerilor prezidențiale din 1960. Ea a spus că acestea vor fi câștigate de un tânăr democrat, care însă fie va fi asasinat, fie va muri în funcție de moarte naturală. În ciuda celor circumspecți în privința harului lui Dixon, mulți admiratori ai acesteia au insistat că puterile ei profetice depășeau sfera politică. Potrivit numeroaselor mărturii, fără a cunoaște aproape nimic despre oamenii implicați, ea era capabilă să prezică sinucideri, crime, rezultatul unor curse sportive, incendii, accidente.

Într-un rând a reușit să ghicească numărul câștigător la o tombolă și a cumpărat, pentru soțul ei, biletul în cauză, câștigând o mașină. După moartea lui Stalin, atenția lumii întregi s-a canalizat pe figura următorului premier sovietic. Când Ghiorghi Malenkov a fost ales în cele din urmă în această funcție, lui Dixon i s-a cerut, la o emisiune a televiziunii naționale, să spună cât timp crede că acesta va fi prim-ministru. Întrebarea a fost adresată chiar de fostul ambasador american în URSS, Joseph Davies, care era, evident, sceptic în privința puterilor profetice ale femeii.

Folosind un glob de cristal spre a-și focaliza atenția, Dixon a spus că Malenkov va fi premier pentru mai puțin de doi ani. Ambasadorul Davies a contrazis-o, pe un ton de-a dreptul batjocoritor. El era sigur că niciun premier sovietic nu va putea fi înlocuit, pe considerentul că era în natura politicii rusești ca liderii să fie sau asasinați sau să aibă parte de o moarte naturală, înainte ca altă persoană să ajungă la putere.

Dixon a rămas însă fermă pe poziții, a prezis că Malenkov va fi înlocuit cu un om cu păr ondulat, ochii verzi și barbișon. Dixon a continuat să facă predicții, arătând că rușii nu doar vor câștiga cursa spațială, dar vor și dicta termenii păcii mondiale. Premierul Malenkov a fost înlocuit de Bulganin. Malenkov nu a fost ucis, iar noul premier era exact cum îl descrisese Dixon. În 1957, URSS a lansat primul satelit artificial al Pământului, scrie efemeride.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iul, 2014
Părintele Cleopache
Ştiaţi că:
- Iisus s-a născut din mamă virgină, aceasta fiind fertilizată in vitro de către o fantomă ?
- deţine recordul mondial pentru cea mai lungă perioadă de abstinenţă sexuală şi anume 33 de ani ?
- exceptând faptul că era tâmplar, mai practica iluzionismul, medicina alternativă şi multe alte practici “magice” ?
- inelele lui Saturn sunt de fapt prepuţul lui Iisus, fapt dovedit de teologul Leo Allatius ?
- Biblia afirmă că Iisus era o forma de viaţă neconvenţională, fiind alcătuit din pâine integrală şi vin Chateau Cheval Rouge ?
- îi iubeşte atât de mult pe americani încat a ţinut secret mântuirea sa până în anul 1492 ?
- poate merge pe apă pe care o transformă în vin, pentru ca apoi, prin tranzitivitate, să poată merge şi pe vin ?
- a reuşit să se supună sacrificiului suprem chiar dacă, fiind atotştiutor, cunoştea faptul că după trei zile va învia ?
- a murit şi a înviat de peste 2000 de ori ?
- este primul caz uman confirmat de înălţare/decolare ?
- unul dintre hobby-urile sale este apariţia în visele schizofrenicilor ?
- numele său real este Conchita Wurst ?
19 iul, 2014
Iustin Pârvu
Dacă crezi că e momentul să se facă liturghie,
Pune-ţi sutana de aur, prinde-ţi părul c-o scufie.
Dacă vrei să dai cu-agheasmă ca să strângi de-o mică plasmă,
Ia busuiocul din grădină, bagă schema cea divină.
Orice moliftă îţi place, fă acuma cum îţi spun,
Vezi tămâia care zace şi mai dă-i cu fum !

Bate clopotul mai tare dacă vrei să mântuieşti,
Bagă-ţi limba în icoane dacă vrei să preaslăveşti !
Bate clopotul mai tare dacă vrei s-o arzi divin,
Bagă-ţi capu-n pangar, bagă-ţi capu-n pelerin !

Daca vrei să schimbi oraşul, dacă nu-ţi mai place Iaşiul,
Ia o nouă parohie, mai avută ca să fie,
Bagă cântul mult mai tare, ia un sponsor mai cu stare !
Daca ai intenţii bune dar vrei şi subvenţie,
Orice moliftă îţi place, fă acuma cum îţi spun,
Vezi tămâia care zace şi mai dă-i cu fum !

Bate clopotul mai tare dacă vrei să mântuieşti,
Bagă-ţi limba în icoane dacă vrei să preaslăveşti !
Bate clopotul mai tare dacă vrei s-o arzi divin,
Bagă-ţi capu-n pangar, bagă-ţi capu-n pelerin !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ