Rudel Obreja, în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile

| 23 apr, 2014

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja va sta în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile, în urma unei decizii luate miercuri de Tribunalul Bucureşti (TB), în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu.

Judecătorul de Cameră preliminară a decis să admită propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de prelungire a arestului la domiciliu pentru încă 30 de zile, începând cu 3 mai până în 1 iunie, inclusiv.

Pe de altă parte, magistratul de la TB a respins cererea fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box de înlocuire a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

Decizia luată miercuri nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, în termen de 48 de ore.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, în 5 martie, schimbarea măsurii arestului preventiv în cazul lui Obreja cu arestul la domiciliu.

Obreja nu poate părăsi locuinţa, fără permisiunea instanţei şi este obligat să se prezinte în faţa procurorilor sau judecătorilor ori de câte ori este chemat.

Rudel Obreja a fost arestat preventiv în 5 februarie, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă.

Obreja spunea, în 13 februarie, că denunţătorul din dosarul său este Sorin Ovidiu Vîntu, iar cauza ar fi urmarea unei "înscenări" a acestuia. Obreja arăta că ar fi fost ameninţat cu moartea de către Vîntu. "Cu moldovenii lui a spus că îmi ia gâtul", afirma fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014, Obreja a pretins de la un denunţător un milion de euro. În schimbul banilor, susţin anchetatorii, fostul preşedinte al FRB " a lăsat să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din completul învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului". Hotărârea avea în vedere judecarea recursului declarat de denunţător, în calitate de inculpat în respectiva cauză penală, împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii, a precizat DNA.

Rudel Obreja a impus ca 200.000 de euro din suma cerută să-i fie dată înainte de pronunţarea hotărârii, iar diferenţa, după obţinerea soluţiei favorabile, potrivit procurorilor anticorupţie.

"Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a susţinut că persoanele pe lângă care îşi exercita influenţa i-au transmis denunţătorului, prin intermediar, că va obţine cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a 'noului cod' (cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare NCP şi NCPP)", a mai arătat DNA.

Recursul din dosarul denunţătorului a fost soluţionat anterior datei de 1 februarie 2014 şi a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare a rămas definitivă.

În 24 ianuarie, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa - condamnat în 2006 în legătură cu prăbuşirea FNI.

Rudel Obreja a fost în faţa procurorilor anticorupţie şi în dosarul galei "Campion pentru România", fiind audiat în legătură cu organizarea meciului în care Lucian Bute a boxat cu francezul Jean-Paul Mendy, în 2011.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ