SORIN OPRESCU și-ar fi administrat intenționat o doza prea mare de insulină

| 11 oct, 12:25

Edilul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, și-ar fi administrat mai multă insulină decât avea nevoie pentru diabetul de care suferă, potrivit unor surse medicale citate de paginadepolitica.ro.

„Se făcea într-un cabinet, nu că i-ar fi făcut-o un asistent sau un doctor de-acolo. Problema se pune în felul următor: dânsul şi-a mărit doza de insulină compensând regimul alimentar pe care nu-l avea, plus ceilalţi factori care au dăunat, până a ajuns într-o situaţie critică„, a spus avocatul lui Oprecu, Viorel Mocanu.

Specialiştii spun că suplimentarea dozei de insulină trebuie făcută cu mare atenţie. Un lucru pe care Sorin Oprescu, de profesie medic, ar fi trebuit să-l ştie.

Cristian Serafinceanu, medic diabetolog: „Să spunem că are dimineaţă o glicemie de 180, nu-şi administrează acum o cantitate mai mare de insulină rapidă, ca să-i scadă glicemia, asta este o greşeală. Trebuie să-şi ajusteze doza din seara următoare, ca să aibă a doua zi o glicemie bună”.

Sorin Oprescu ar suferi de 12 boli și este suspect de cancer pulmonar, potrivit avocaților săi. Acesta ar urma să fie transferat la Institutul de Oncologie, potrivit apărătorilor primarului.

Oprescu este arestat preventiv din 7 septembrie. În această perioadă, s-a confruntat cu probleme medicale și a fost transportat la mai multe spitale din Capitală.

Avocatul Poporului, care a realizat o anchetă în cazul arestării lui Sorin Oprescu, a concluzionat că edilul trebuie tratat într-un spital, deoarece viața îi este pusă în pericol.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ