Sorin Oprescu îl reclamă pe medicul din arest la Ministerul Sănătăţii

| 09 oct, 10:06

Sorin Oprescu a făcut plângere la Ministerul Sănătăţii, în care reclamă modul în care este tratat în arest. Oprescu a ieşit, joi, din arest, fiind internat la Institutul Oncologic. Doctoriţa de la cabinetul Arestului central a fost reclamată de avocaţii edilului pe motiv că nu respectă recomandările medicilor Spitalului Universitar, relatează România Tv.

Sorin Oprescu a fost internat, joi după-amiază, la Institutul Oncologic, urmând ca vineri să efectueze o investigaţie computer tomograf, la Centrul Oncologic de Diagnostic şi Tratament Fundeni. Sorin Oprescu va sta internat, sub pază, într-o rezervă din clinica de chirurgie toracică a Institutul Oncologic Bucureşti, au mai spus sursele citate.

Doctoriţa de la cabinetul Arestului central a fost reclamată de avocaţii lui Sorin Oprescu la conducerea Policlinicii MAI "Dr. Kretzulescu", pe motiv că nu respectă recomandările medicilor Spitalului Universitar, iar de la momentul externării edilului refuză noi controale în cazul acestuia.

Citeşte şi: Sorin Oprescu află astăzi dacă scapă de arestul preventiv

Potrivit unor surse juridiciare, avocaţii lui Sorin Oprescu s-ar fi plâns că doctoriţa s-ar opune aplicării recomandărilor făcute de medicii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) pe motiv că starea lui Sorin Oprescu ar fi bună.

Totodată, sesizarea se referă şi la faptul că din 29 septembrie, când Oprescu a fost externat, aceasta s-ar fi opus efectuării de noi analize la unităţi medicale, aşa cum se recomanda în raportul comisiei de la SUUB.

Potrivit surselor citate, avocaţii ar fi reclamat şi faptul că lui Oprescu nu i se asigură regimul alimentar recomandat bolilor sale şi cer cenducerii Centrului Medical "Kretzulescu" să lămurească această situaţie.

Citeşte şi: Sorin Oprescu a fost transferat la Institutul Oncologic Fundeni

Avocaţii ar acuza-o pe doctoriţă de "nerespectarea şi neluarea de măsuri potrivit recomandărilor din raportul comisiei SUUB", lucru care ar contraveni art. 22 din Constituţia României, care se referă la "dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică".

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ