SORIN OPRESCU rămâne internat în spital

| 10 oct, 13:57

In ciuda tuturor eforturilor facute de aparatorii lui Sorin Oprescu, acesta nu reuseste sa obtina o masura mai blanda din partea judecatorilor. Toate solicitarile facute pana acum au fost respinse, ultima lovitura fiind data de magistratii de la Curtea de Apel, care au decis prelungirea cu 30 de zile a perioadei de arest pentru Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu va rămâne încă o zi internat la spitalul de diabetici, informează RomâniaTV. Deşi trebuia să se întoarcă în arest, primarul suspendat va mai petrece cel puţin o zi internat în spital, din cauza stprii sale de sănătate.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale. Lui Sorin Oprescu i s-a refuzat, la sfarsitul lunii trecute, transportul la un spital din București pentru a efectua un tratament de specialitate. Atunci, unul dintre aparatorii sai a facut o declaratie socanta.

”Indignare este puțin spus, ne-a cuprins pe toți. Un om suspect de infarct, cu două stenturi, nu poate fi verificat în arest cu un stetoscop. Trebuie să înțelegem că acest om nu invocă problemele medicale pentru a se apăra. Acum două zile, domnul Oprescu a fost dus de medicul din arest la spitalul Sfântul Ioan. Decizia a fost luată de cei din arest. Avocații am formulat ieri o solicitare de a fi dus la o unitate medicală de specialitate pentru a fi supus unui EKG perfomant și a i se face analize. Un EKG portabil are șase derivații de verificare a inimii. Pentru Sorin Oprescu este nevoie de un EKG cu nouă sau 12 derivații, impropriu de a fi transportat în arest.

El este diabetic. Un diabetic are neuropatie, adică mușchii sunt mult afectați de boală. Cu toate acestea, Sorin Oprescu reclamă o durere în piept de trei zile. Pe fondul unui diabet, pe fondul problemelor la inimă și a problemeleor renale, acestui om i se refuză o minimă consultație la un spital civil. Sorin Oprescu trebuie să fie dus la orice spital că altfel moare. Medicul a apreciat că este o situație gravă acum două zile, când l-a dus din proprie inițiativă la spitalul Sfântul Ioan. Azi de ce nu apreciază la fel?”, a declarat Alexandru Chiciu.

Sfarsitul saptamanii trecute nu a venit cu vesti bune pentru Oprescu. Dupa lovitura data de Curtea de Apel, prin care a fost respinsa cererea de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai blanda, Oprescu a ajuns la Spitalul Fundeni, din cauza problemelor provocate de diabet.

Citeste si: Declarație ȘOCANTĂ făcută de avocatul lui OPRESCU

Iata ce declaratie a facut Viorel Mocanu, unul dintre aparatorii lui Sorin Oprescu.

"Starea de sănătate nu este bună. E adevărat că doctorii l-au stabilizat, i-au schimbat dozajul şi tipul de insulină. Urmează să îi fie administrate patru doze pe zi. Este internat la Institutul de Diabetologie. O parte dintre afecţiuni le are de mai bine de 10 ani. El era monitorizat şi anterior încarcerării. Se afla într-o anemie cronică. A reuşit să le ţină sub control. Ceea ce se întâmplă de 25 de zile, aceste boli nu mai sunt ţinute sub control. Îşi pierde echilibrul în momentul în care are mâinile legate fie la spate, fie în faţă. Un lucrător de poliţie stă în interiorul camerei unde se află (Sorin Oprescu n.r.) şi unul stă la uşă. Când vin doctorii, atunci părăseşte rezerva. La prima intervenţie, escorta stătea la 20 de centimetri în momentul consultului. Sorin Oprescu e în continuare arestat preventiv. Îi este teamă să nu decedeze acolo, morbid vorbind", a declarat, la România TV, Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu.

Medicii de la Spitalul Fundeni au decis ca Sorin Oprescu să fie transferat la Institutul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice pentru că deşi ar fi vrut să-i facă un computer tomograf şi totodată să-i injecteze substanţă de contrast, specialiştii au hotărât că din cauza diabetului avansat, o astfel de investigaţie, ar putea să-i pună viaţa în pericol.

Pe de altă parte, primarul suspendat are un termen limită admis de Arestul Capitalei pentru investigaţii medicale. Oprescu este suspect de cancer la plămâni, însă analiza lămuritoare a fost amânată din cauza diabetului. În funcţie de starea sa, edilul ar putea cere prelungirea perioadei în care este "detaşat" din arestul poliţiei în unitatea medicală. Oprescu este păzit tot timpul de doi poliţişti, unul în interiorul salonului, iar cel de-al doilea în faţa uşii.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

"Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% și 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcții de conducere din cadrul a două instituții publice din subordinea primarului municipiului București, facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajații din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și să dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul primarului municipiului București, precum și pentru primar", preciza DNA.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

Citeste si: Sorin Oprescu rămâne în arest preventiv

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ