Victor Ponta este singurul președinte care unește

| 10 noi, 2014

Rezultatul votului din primul tur de scrutin a demonstrat faptul că Victor Ponta este singurul candidat pentru funcția supremă în stat care a fost votat de toți românii.

În afara de problemele pe care Klaus Iohannis le are cu justificarea modului în care și-a construit averea și a suspiciunilor ce planează asupra sa în privința traficului cu copii, lucrul care pare a-l defini pe candidatul ACL este apetența pentru un anumit tip de politică prin care îi dezbină pe români.

Înainte de primul tur de scrutin, președintele PNL și-a arătat la scenă deschisă, în cadrul unui miting electoral organizat la Cluj-Napoca, profilul unui candidat care dorește să îi divizeze pe români. La finalul evenimentului organizat de ACL în capitala Ardealului, Klaus Iohannis s-a adresat participanților: „Acum, că suntem între noi, ardelenii, vreți să câștige Ponta?". Declarația liberalului arată complexul de superioritate pe care îl are față de românii din afara arcului Carpatic, sentiment pe care îl imprimă și viziuni sale de guvernare. Astfel, în loc să militeze pentru unitate, liberalul și-a devoalat adevăratul chip, împărțindu-i pe români în funcție de regiunea țării în care locuiesc.

Citeşte şi: Care sunt punctele cheie din programul prezidenţial al preşedintelui Victor Ponta

Pe lângă învrăjbirea românilor în funcție de regiunea în care s-au născut, Klaus Iohannis le-a vorbit alegătorilor și despre existența mai multor Românii, și anume „România noastră și România lor”. Chiar și după anunțarea rezultatelor din primul tur de scrutin neamțul a continuat acest discurs care le amintește românilor de Traian Băsescu și încercările sale de divizare a societății românești. Discursul dezbinator al lui Klaus Iohannis vine după zece ani de mandat al lui Traian Băsescu în care românii au fost învrăjbiți pentru ca actualul șef al statului să-și satisfacă pofta de putere. După anii grei ai recesiunii economice, candidatul ACL vine să îi instige pe locuitorii țării unii împotriva celorlalți. Dacă recent românii au fost împărțiți între ardeleni și non-ardeleni, data viitoare, cine știe, ar putea fi puși în conflict pensionarii cu angajații, tinerii cu persoanele vârstnice sau bugetarii cu angajații din mediul privat.

Spre deosebire de Klaus Iohannis, care îi împarte pe români în diverse categorii și dorește să îi dezbine după modelul patentat de Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a avut o atitudine contrară. Conștient de efectele negative asupra întregii societăți pe care l-a avut comportamentul dezbinator al liderului de la Cotroceni pe parcursul celor două mandate, Victor Ponta a adoptat din poziția de premier o serie de măsuri care să oprească procesul contraproductiv de fragmentare a societății românești. În calitate de premier, prin intermediul măsurilor economice și al politicilor sociale, liderul social-democrat a reușit în numai doi ani și jumătate să genereze majorarea nivelului de trai al tuturor categoriilor sociale. Mai mult, Victor Ponta s-a distins față de adversarii săi politici întotdeauna prin mesajul împăcuitor prin care i-a chemat pe români la unitate națională.

Citeşte şi: VICTOR PONTA CANDIDAT. Sondaj INSCOP. Victor Ponta cu un picior in Cotroceni

Rezultatul votului din primul tur de scrutin a demonstrat faptul că premierul Victor Ponta este singurul candidat pentru funcția supremă în stat care a fost ales de toți românii, indiferent din regiunea în care locuiesc sau categoria socială din care fac parte. Prin alegerea lui Victor Ponta în cel de al doilea tur de scrutin, după zece ani de vrajbă națională promovată de Traian Băsescu, România va avea ocazia să aibă în sfârșit un președinte în adevăratul sens al cuvântului, care să unească toți cetățenii acestei țări în jurul obiectivelor comune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ