Casele lui Klaus Iohannis – explicația cu meditațiile, o gogoașă înfuriată

| 21 oct, 2014

Klaus Iohannis a încercat să justifice pentru a șasea oară, luni, modul în care și-a cumpărat cele șase case din Sibiu și s-a afundat de-a binelea în mlaștina explicațiilor sale. La fel ca și în cazul primelor cinci, ultima încercare a neamțului cade într-un penibil sfidător la adresa tuturor cadrelor didactice din România.

După poveștile cum că ar fi avut banii din meditații, de la nuntă, din ajutorul primit de la părinți, din prețurile mici pe piața imobiliară din Sibiu și din vânzările de blănuri, Iohannis a venit cu cea de-a șasea explicație!

Klaus – Ghinion – Iohannis continuă să îi sfideze pe profesori. Câți profesori își permit să cumpere șase case din salariu și din meditații? Pentru Iohannis, însă, este “foarte simplu”: el susține că și-a cumpărat cu mare ușurință una dintre case, plătind ratele la bancă din salariul de profesor.

Dar nicio explicație nu este mai de râsu’-plânsu’, decât ceea ce spune Iohannis despre prima casă, cea în care locuiește. Potrivit acestuia, cele 75.000 mărci germane sau 35.000 Euro, echivalentul în prezent al prețului plătit pentru prima casă, reprezintă “o sumă foarte modestă, bani economisiți din meditații”.

Ținând cont că salariul mediu în anul 1994 în Romania era echivalentul a 133 de mărci, înseamnă că Iohannis a cheltuit la data repectivă pe prima sa casă, o sumă egală cu 564 de salarii medii! Iohannis ar fi trebuit să muncească 47 de ani, ca să poată aduna banii necesari achiziției!

Citeşte şi: O intrebare pentru Klaus Iohannis

Ați meditat copii de șeici, domnule Iohannis? Cum ați reușit să ‘agonisiți’ 75.000 mărci din meditații? Făceați meditații cu câte 15-20 de copii în același timp? E foarte convenabil pentru dumneavoastră să nu vă aduceți aminte câți bani luați pentru pregătirea elevilor în particular, dar să știți că mulți părinți au avut copiii la meditații, știu care este prețul unei ședințe și sunt în stare și ei să facă un calcul “extrem de simplu”.

Concluzia nu este decât una singură: mințiți, domnule Iohannis! Nici meditațiile, nici ratele la bancă și nici vânzarea blănurilor nu v-au adus în postura de mic moșier al Sibiului. Iar faptul că sunteți atât de alunecos în explicații ne spune că, în realitate, nu e chiar “extrem de simplu” și nici nu au fost “toate cumpărate din muncă cinstită”, așa cum repetați ca o placă stricată în fiecare apariție publică.

Citeşte şi: Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ