Ion Cristoiu: Ca și Crin Antonescu, Victor Ponta și-a oferit tîmpla pistolului încărcat din mîna adversarilor!

| 08 dec, 2014

Vă mai amintiți de acel 20 la sută, procentaj asumat de Crin Antonescu înainte de europarlamentare? Nătărău să fii și tot realizai că liderul PNL pusese în mîna adversarilor din alte partide, dar și din propriul partid, tîmpla sa împreună cu pistolul încărcat.

Cine voia să-l curețe pe Crin Antonescu avea mijlocul cel mai simplu:

Să facă în așa fel încît PNL să nu ia 20 la sută.

Și PNL n-a luat 20 la sută.

Iar Crin Antonescu a ieșit definitiv din joc.

Nu numai eu, dar și alții s-au întrebat de a ținut neapărat Crin Antonescu la acest barem, deși i s-a spus că e un risc prostesc?

Un răspuns ar fi și acela că liderul PNL voia să iasă din joc și-a căutat o formulă onorabilă de a o face.

La interviul de sîmbătă seara, Victor Ponta a declarat că începerea urmării penale în cazul votului din străinătate îl va obliga politic și moral să demisioneze din funcția de premier.

Despre scenariul potrivit căruia Victor Ponta poate fi debarcat din fruntea Guvernului prin începerea urmăririi penale împotriva sa am scris pe cristoiublog.ro. Socoteam că, potrivit Constituției, președintele îl poate suspenda pe premier în cazul începerii urmăririi penale.

Legea răspunderii ministeriale, Legea nr 115 din 1999, reclamă ca suspendarea să se facă după ce Președintele aprobă urmărirea penală pentru ministrul respectiv.

Procedura de aprobare e definită de art 16:

(1) In exercitarea dreptului de a cere urmarirea penala a unui membru al Guvernului, Presedintele Romaniei, la propunerea comisiei speciale instituite pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre membrii Guvernului, adreseaza ministrului justitiei o cerere in acest scop, pentru a proceda potrivit legii.

(2) Presedintele Romaniei este sesizat pentru a cere urmarirea penala a unui membru al Guvernului de catre primul-ministru, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie. (…)

(5) Pe baza analizei sesizarii, a probelor depuse in sustinerea acesteia, a declaratiilor si a probelor invocate de membrul Guvernului fata de care se solicita urmarirea penala, comisia speciala prevazuta la alin. (1) va prezenta Presedintelui Romaniei un raport cu propuneri privind urmarirea penala sau clasarea sesizarii. Sedintele comisiei nu sunt publice. Membrul Guvernului pentru care s-a facut sesizarea are dreptul de a fi audiat de comisie inaintea intocmirii raportului acesteia.

Schimbări MAJORE în PSD. Cine sunt cei care vor părăsi partidul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 dec, 2014
gaby
vrei sa fii independent financiar?
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ