Liderul TSD, Mihai Sturzu: Să nu validăm alegerile de săptămâna trecută. Am valida COMUNIŞTII"

| 18 oct, 16:11

Liderul TSD Mihai Sturzu, candidat la funcția de vicepreședinte PSD, le-a propus, duminică, delegaților la Congresul extraordinar al social-democraților să nu valideze rezultatele alegerilor pentru funcția de președinte al partidului. Sturzu a spus că alegerile "cu un singur candidat" înseamnă "comunism", iar reluarea alegerilor cu minim doi candidaţi ar fi un gest împotriva comunismului.

Mihai Sturzu a spus, în faţa delegaţilor PSD, că a fost făcut comunist în momentul în care în PSD s-au organizat alegeri cu un singur candidat.

"Ăsta este comunismul, oameni buni! Domnul Ion Iliescu a asociat acest tip de alegeri cu cel din perioada lui Ceaușescu și bine a făcut. Evident că nu am ce să reproșez domnului. Dragnea. Omul a candidat, și-a asumat funcția. Vreau să le reproșez că nu au avut curaj sau nu au știut să ducă până la capăt candidatura celor care nu au candidat pentru că astfel ne-au pus pe noi în situația în care am avut un singur candidat.

Citeşte şi:  Zi marcantă pentru PSD. Social-democraţii îşi aleg noua conducere. Dragnea: "Sper să nu mai văd bileţele prin sală"

Şi daca ar trebui sa ne despărtim de comunism, astăzi de la această tribuna, haideti sa facem un lucru cu o puternica valoare simbolica. Acest Congres trebuie să valideze alegerile de săptămâna trecută, adică să valideze comuniștii. Vă propun ca acest Congres să nu valideze alegerile, fiindcă sunt convins că PSD ar putea da minim doi candidați la președinție și sigur se vor găsi 500.000 de oameni care să vină la vot și atunci vom face un puternic gest împotriva comunismului", a spus Mihai Sturzu.

Înainte să coboare de pe scenă, el a spus că este candidat pentru o funcție de vicepreședinte, dar "câte șanse mai am după atâta curaj, Dumnezeu știe".

Acesta a adăugat că social-democrații trebuie să își asume faptul că nu sunt perfecți. "Trebuie să avem curaj să spunem că nu am fost perfecți și suntem datori tinerilor din România să le cerem iertare pentru (...) mineriadele din '90, pentru oamenii care au suferit atunci. (...) Echitatea într-un partid înseamnă o dezbatere corectă, în care să fim cu toții egali, în care fiecare punct de vedere să fie ascultat și nu cumva să uităm cine suntem și să luăm decizii seara, la restaurant, într-un grup restrâns, iar a doua zi la ședință să se vină să se comunice ce decizii s-au luat", a spus liderul TSD.

La Congresul extraordinar al PSD de duminică, Liviu Dragnea a fost validat președinte al social-democraților, cu unanimitate de voturi.

Potrivit rezoluției citite de Florin Iordache, Dragnea a obținut la scrutinul intern, care a avut loc duminica trecută, 442.650 de voturi "pentru" dintre cele 457.764 exprimate de membrii de partid.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 oct, 11:47
Mihaela Ciocarlie
problema acestui cocostarc este daca vrem comunism sau prostie..
parca, este de preferat comunismul...mai vine o revolutie ceva,se mai poate schimba

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ