Liderii PSD îşi cer iertare pentru victimele comunismului. Moment de reculegere la Congresul social-democraţilor

| 18 oct, 13:56

Liviu Dragnea a declarat duminică, la Congresul extraordinar al partidului, că social-democrații au făcut de-a lungul timpului greșeli politice și a propus marcarea unui moment de reculegere pentru victimele comunismului.

Citeşte şi: "Zi marcantă pentru PSD. Social-democraţii îşi aleg noua conducere. Dragnea: "Sper să nu mai văd bileţele prin sală"

"Multă vreme nu am avut curajul să ne asumăm istoria României așa cum a fost ea sau să rezonăm la unele vibrații ale poporului român. Ne-am ferit câteodată să ne asumăm chiar și trecutul recent. (...) Nu am avut curajul să condamnăm crimele comunismului, nu ne-am asumat unele greșeli făcute în primii ani de după Revoluție. Tratamentul politic aplicat unor supraviețuitori sau unor victime ale dictaturii poate nu a avut moderația și respectul cu care trebuiau tratați acei oameni. (...) Trebuie să ne cerem iertare, chiar dacă nu noi suntem vinovați. A ne cere iertare este un gest moral fundamental al despărțirii de un trecut care ne mai urmărește și azi. Vreau să ne ridicăm în picioare și să ținem un moment de reculegere în amintirea victimelor dictaturii comuniste și să ne cerem iertare României și românilor că nu am făcut acest gest până acum", a spus Dragnea.

Liderul social-democraților a precizat că PSD a făcut greșeli politice, erori de strategie, de personal, chiar și gafe în relațiile cu oamenii și instituțiile.

El a dat ca prim exemplu "eroarea strategică" din Transilvania, caz în care a susținut că PSD a pierdut electoratul din această zonă cu mesaje neinspirate, alianțe pripite cu partide etnice sau radicale.

"Nu a existat o strategie și o ofertă politică adaptată acestei regiuni. Transilvania este o miză importantă pentru PSD și vă promit că o vom readuce în atenția partidului nu numai printr-o autostradă pe care Guvernul o va construi în regim de urgență, ci și printr-o punte politică și sufletească", a mai spus Dragnea.

Citeşte şi: Victor Ponta: Liviu Dragnea ştie că are MANDATUL meu de premier pe MASĂ

O altă "mare greșeală" a PSD este, a arătat Dragnea, modul în care a fost tratat ICR, el subliniind că social-democrații trebuie să refacă legăturile cu intelectualitatea.

"Am mai greșit atunci când am căzut în capcana războiului mediatic întinsă de Traian Băsescu. Răspunzându-i la atacuri, am transformat spațiul public în teatru al violenței verbale și al conflictului, care a otrăvit societatea și a scufundat-o. Ar fi trebuit să ne vedem de guvernare", a adăugat Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 oct, 05:02
Ileana
Job in lumea cartilor
JOB in lumea cartilor (tiparite si electronice/ la nivel national si international) ! Colaborare usoara si placuta, dar, mai ales, DE VIITOR ! Puteti lucra acasa sau in parc sau oriunde va este comod, programul vi-l faceti singuri, aveti nevoie doar de computer conectat la internet ! Indrazniti, nu veti regreta ! Contract legal de comision ! Informatii la adresa de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ