Noi judecători în completul care judecă dosarul de corupţie Dan Voiculescu

| 26 iun, 2014

Dosarul ICA. Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care inculpat este Dan Voiculescu, va fi judecat, începând cu 1 iulie, de un nou complet de magistraţi de la Curtea de Apel Bucureşti, format din judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea.

Dosarul ICA. Aceştia au promovat de curând la Curtea de Apel Bucureşti de la Tribunalul Bucureşti, urmând ca primul lor dosar să fie cel privind ICA.

Camelia Bogdan a devenit cunoscută după ce în anul 2011 a fost reclamată de Sorin Ovidiu Vîntu pe motiv că judeca 'prea repede' dosarul în care omul de afaceri era acuzat pentru favorizarea lui Nicolae Popa.

Camelia Bogdan a fost schimbată atunci din acest dosar, însă judecătoarea care a luat acea decizie, Elena Burlan, a fost cercetată de CSM pentru gravă neglijenţă, deoarece nu avea motive să o schimbe pe Camelia Bogdan.

Numele judecătorului Mihai Alexandru Mihalcea se leagă tot de un dosar al lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Dosarul ICA. Astfel, în ianuarie 2013, pe când era magistrat la Judecătoria Sectorului 4, magistratul a refuzat să-l elibereze condiţionat din închisoare pe Vîntu, pe motiv că acesta 'nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeducării sale' şi 'nici nu a încercat să se remarce într-un mod deosebit'.

Iniţial, completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul ICA era format din Florică Duţă şi Stan Mustaţă. Ultimul a fost arestat pentru corupţie şi înlocuit de judecătoarea Luminiţa Cristiu-Ninu, însă şi aceasta din urmă a fost înlocuită de judecătoarea Carmen Constanţa Balaci.

Ulterior, Florică Duţă s-a pensionat, astfel încât dosarul ICA va fi judecat cum de Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC 'Bioprod' SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 iun, 2014
Otilia
dosar dubios
Voiculescu nu se teme, asta se vede in atitudinea lui!
27 iun, 2014
Jenescu Sergiu
.
In sfarsit un complet care nu se va teme sa dea decizia corecta: nevinovat.
27 iun, 2014
PEDAGOGUL
inca un dosar fabricat
In dosarul Telepatia, atat judecatorii, cat si procurorii au executat ordinele venite de la turnatorul Basescu. Voiculescu este nevinovat.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ