Românii s-au convins că spiritual USL trăiește

| 25 mai, 2014

Chiar dacă suntem încă departe de momentul la care BEC va anunța rezultatele oficiale, sondajele realizate în utlima perioadă a campaniei electorale ne lasă să ne facem o idee despre cum va arăta ierarhia stabilită în urma alegerilor pentru Parlamentul European care se vor desfășura duminica aceasta.

Astfel, confirmând nivelul ridicat de încredere de care se bucură actuala guvernare, ultimul sondaj CSCI, dat publicității vineri, arăta o intenție de vot de 43% pentru Alianța PSD-UNPR-PC, actala coaliție de guvernământ fiind urmată la mare distanță de PNL, care era cotat cu doar 14% din voturi.

Distanța uriașă la care Alianța PSD-UNPR-PC se află în fața PNL în sondajele de opinie este o dovadă de necontestat că USL trăiește. Intențiile de vot ale românilor, care vor fi cu siguranță confirmate în bună măsură de rezultatele votului de duminică, demonstrează că alegătorii validează pozitiv angajamentul celor trei partide care alcătuiesc majoritatea guvernamentală de a continua angajamentele asumate de către Uniune.

Votul de duminică va constitui astfel o replică directă la încercările PNL de a genera descesul artificial al unui construct care continuă să fie o realitate politică și, mai ales, electorală, de succes. Fără îndoială, proporțiile victoriei pe care Alianța PSD-UNPR-PC o va obține duminică ar fi fost mult mai reduse dacă PNL, la sfatul lui Traian Băsescu, nu ar fi declanșat o ofensivă juridică atât de agresivă împotriva sloganului ”USL trăiește”.

În loc să vină cu o campanie constructivă prin care să ofere soluții la problemele actuale ale României în plan european și să propună măsuri care să crească rolul țării noastre în procesul decizional al Uniunii Europeane, PNL a încercat să dea lovitura de grație unui proiect politic pe care l-a trădat în urmă cu trei luni de zile, de dragul ambițiilor electorale ale lui Crin Antonescu. Ofensiva pe toate planurile pe care PNL a declanșat-o împotriva USL și a celor care și-au asumat continuarea îndeplinirii angajamentelor Uniunii a avut însă un efect advers.

În loc să slăbească Alianța PSD-UNPR-PC, liberalii lui Crin Antonescu nu au reușit decât să o întărească și, în același timp, să arte electoratului cât de găunoasă este alternativa proprie. Este suficient în acest sens să ne uităm la colecția de promisiuni populiste lansate de către liberali în paralel cu moțiunea de cenzură pe care au inițiat-o în scop electoral împotriva cabinetului condus de Victor Ponta.

Iar urmarea s-a văzut nu doar în sondajele de opinie, ci și în prezența masivă a românilor la mitingurile electorale ale Alianței PSD-UNPR-PC. În cele trei luni de guvernare ale actualei coaliții majoritare, românii s-au putut convinge că USL trăiește în angajamentul guvernului de a continua proiectele Uniunii și nu doar că nu consideră că este vorba despre un construct politic mort, dar se pregătesc chiar să o revalideze electoral la alegerile de duminică.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ