VICTOR PONTA e acuzat de PNL că nu RESPECTĂ Constituția

| 01 oct, 21:49

Liberalii spun că premierul dă o singură Ordonanță de Urgență care cuprinde mai multe în interior, lucru neconstituțional.

Guvernul condus de Victor Ponta a stabilit un nou mod de lucru cu Parlamentul, unul prin care se ignoră statutul de putere legislativă al celui din urmă. Actualul Guvern a reuşit să creeze un precedent ale cărui efecte pot fi nocive pentru un stat democratic. Executivul, în frunte cu Victor Ponta - premier trimis în judecată, a patentat un nou tip de ordonanţă: ordonanţa-monstru. Pe scurt, oamenii din aparatul guvernamental au decis să îşi camufleze, prin această nouă tehnică, numărul mare de OUG, cât timp acestea nu vor mai fi contabilizate fiecare în parte, ci într-o singură Ordonanţă.

După ce în luna martie 2015 a fost aprobat un monstru legislativ care ascundea 26 de Ordonanţe de Urgenţă fără nicio legătură între ele, miercuri am asistat la o continuare a acestei strategii. Astfel, una dintre prevederile adoptate în şedinţa de Guvern din această săptămână se referă la situaţia activităţii anumitor autorităţi publice locale aflate în impas din cauza dizolvării consiliilor locale sau din cauză că au rămas fără primari; o altă prevedere a aceleiaşi ordonanţe se referă la amânarea cu un an a termenului până la care cadrele didactice din învăţământul universitar erau obligate să obţină titlul de doctor; de asemenea, în aceeaşi ordonanţă se mai prevede ca Ministerul Finanţelor să reprezinte România în faţa Curţii de Arbitraj din Washington în anumite cazuri. Iar acestea sunt câteva din măsurile adoptate.

Citeste si: Dragnea: Nu este nicio discuție cu nimeni de la Cotroceni despre schimbarea prim-ministrului

Vorbim în acest caz de cea mai proastă soluţie pe care a găsit-o Guvernul Ponta pentru a rezolva situaţiile existente în România. Actualul Guvern dovedeşte că are o mare problemă în a trata în mod raţional toate aceste situații. În privinţa autorităţilor locale, Guvernul Ponta nu a vrut să organizeze alegeri locale, pentru că multe primării şi consilii locale le-ar fi pierdut. Referitor la profesorii universitari, această situaţie nu se ştia de azi sau de ieri. Ea putea fi soluţionată de mai mult timp, fără a se ține oamenii până în ultimul moment în stresul că ar putea să îşi piardă locul de muncă.

La ora actuală, Guvernul Ponta, aflat sub patronajul coaliţiei PSD – UNPR – ALDE, ne arată tot mai clar că nu mai are nimic de a face cu guvernarea unei ţări. De fapt, asistăm la o conducere după ureche a României, ignorându-se Parlamentul, acolo unde cei de la putere se laudă că au o largă susţinere. Guvernul Ponta a introdus un mod periculos de guvernare, acela de a legifera printr-o singură Ordonanță de Urgență în toate domeniile.”, acuză Marian Petrache, secretar general al PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 oct, 21:24
sorin
De ce suntem vazuti peste tot!
De ce suntem vazuti peste tot! O oferta, daca nu e serioasa, este vazuta un timp, apoi dispare. Insa noi suntem deja de ani de zile pe piata si suntem vazuti din ce in ce mai des! De ce! Pentru ca aici totul este extrem de serios! Cautam colaboratori la fel de seriosi, care vor cu putere sa-si cladeasca un viitor mai bun. Solicitati acum informatii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ