Băsescu și băsiștii îl discreditează pe Obama

| 22 sep, 2014

Dacă ar fi să luăm de bun pseudo-raționamentul taberei lui Traian Băsescu, ar însemna că președintele Americii trebuie arătat cu degetul pentru îndrăzneala de a fi apelat la o asemenea lansare care ar arăta nici mai mult nici mai puțin decât o periculoasă aplecare către comunism.

Sâmbăta aceasta Victor Ponta și-a lansat candidatura într-un eveniment cu totul deosebit prin anvergură și organizare, pe Arena Națională, în fața a peste 50.000 de oameni, strânși pentru a-și susține candidatul favorit.

Nici nu apucase bine să se sfârșească manifestarea, care a stabilit prin numărul de participanți un nou record de audiență pentru principala arenă de fotbal a României, că mass-media portocoalie precum și o serie de politicieni din opoziție, în frunte cu Traian Băsescu, au și început să critice la scenă deschisă evenimentul.

Citeşte şi: Iohannis – atât de dinamic, încât nu poate ajunge la timp nicăieri

Chipurile, conform președintelui, care tocmai semnase pentru susținerea candidaturii Elenei Udrea, manifestarea ar fi fost un ”kitsch” care aduce aminte de manifestările organizate în Cooreea de Nord. ”Seamănă leit cu ce-am văzut pe la Kim Jong-un ăsta și care se pare că e extrem de atractiv pentru Ponta”, a comentat șeful statului. ”Să faci de ziua ta o asemenea manifestare arată că omul ăsta și-a pierdut cumpătul și controlul. Va fi vai de noi cu un președinte ca Ponta-Kim-Jong-un!”, a adăugat președintele.

Iar declarația președintelui a pornit o adevărată avalanșă de critici venite dinspre așa-zișii analiști obiectivi portocalii, care au început să caute nod în papură manifestării de lansare a lui Victor Ponta. Degeaba a preciat premierul că alegerea datei pentru eveniment s-a făcut fără a lua în considerare suprapunerea cu ziua sa, ci doar pentru a evita cealaltă dată disponibilă, care, fiind septembrie 13, a fost interpretată drept mulți drept aducătoare de ghinion. Mass-media portocalie a ținut-o sus și tare cu cultul personalității, încercând din răsputeri să asocieze evenimentului o aură legată de vremurile apuse ale comunismului.

Citeşte şi: Victor Ponta - lansare cu mesaj pozitiv și gândul spre viitor


Or, această asociere este în mod evident cât se poate de forțată și de nesusținută de realitate. În primul rând, Victor Ponta nu are nimic de-a face cu comunismul, ba chiar, prin alegerea lui în fruntea statului român, România va avea posibilitatea să aibă pentru prima dată de la Revoluție încoace un președinte care nu a fost comunist.

Apoi, așa cum au precizat organizatorii, întregul concept al evenimentului este unul de inspirație americană, el aparținând de altfel consultantului de peste Ocean angajat de Victor Ponta. De altminteri, genul acesta de evenimente este des întâlnit în toate țările occidentale, unde se obișnuiește ca lansările principalilor candidați să se facă în mari arene (de obicei sportive), capabile să găzduiască zeci de mii de simpatizanți și voluntari în campanie.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Ponta, un nou Kim Jong-Un. Va fi vai de noi cu un preşedinte ca el

Ca urmare, sunt numeroase numele grele ale politicii mondiale care și-au lansat astfel candidaturile, printre ele trebuind menționat la loc de cinste inclusiv actualul președinte al Statelor Unite, Barack Obama. Or, dacă ar fi să luăm de bun pseudo-raționamentul taberei lui Traian Băsescu, ar însemna că președintele Americii trebuie arătat cu degetul pentru îndrăzneala de a fi apelat la o asemenea lansare care ar arăta nici mai mult nici mai puțin decât o periculoasă aplecare către comunism a celui mai democrat lider din lumea occidentală. Ceea ce este în mod evident stupid și arată totala lipsă de cunoștințe într-ale marketingului politic modern a celor care s-au găsit să critice evenimentul de pe Național Arena.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ