Descoperire EPOCALĂ: Trăim în interiorul unei GĂURI NEGRE unde există un alt UNIVERS!

| 29 aug, 2014

Găurile negre sunt cele mai stranii fenomene din spațiu și fizicienii recunosc că nu pot știi exact ce se întâmplă în interiorul lor. Există multe teorii, iar una dintre ele susține că în interiorul acestora ar putea exista civilizații foarte avansate. Mai mult, chiar și universul nostru s-ar afla în interiorul unei găuri negre.

Fizicianul Nikodem Poplawski, de la Universitatea New Haven, crede că dacă am cădea într-o gaură neagră, particulele noastre ar ajunge într-un univers paralel. El, asemeni altor teoreticieni, susține că o gaură neagră nu este ceva infinit de dens și de mic, cum presupunea Albert Einstein, ci este ceva finit. Teoria lui Poplawski se bazează pe faptul că înainte de Big Bang a existat ceva, o sămânță de materie foarte densă, care s-a format în interiorul unei găuri negre.

Era probabil de trilioane de ori mai mică decât orice particulă cunoscută de oameni. Această minusculă particulă a avut suficientă energie ca să dea naștere întregului univers pe care îl cunoaștem. Totul s-ar fi întâmplat în interiorul unei găuri negre.

O gaură neagră se formează atunci când o stea uriașă rămâne fără combustibil și se prăbușește în interiorul ei. Atunci se produce o supernovă, care aruncă în spațiu o parte din materia stelei. Apoi, gravitația acestei stele moarte este atât de puternică încât atrage orice formă de materie, nici lumina nu scapă.

Găurile negre sunt o poartă între două universuri paralele. Cercetătorii vorbesc despre posibilitatea ca în interiorul acestor găuri negre să existe civilizații foarte avansate. Dincolo de punctul fără întoarcere, unde timpul și spațiul se unesc, în interiorul găurii negre, există un alt univers.

Aici ar putea exista forme de viață și chiar civilizații dintre cele mai avansate din Univers. Acest lucru s-a produs și pentru faptul că în aceste găuri negre există condiții deosebite de viață, situație care a făcut ca civilizațiile să fie foarte avansate, ele au fost nevoite să evolueze rapid, ca să poată supraviețui. Dacă există asemenea civilizații acolo, atunci vorbim despre civilizații de Nivelul III pe scara Kardaschev.

Omenirea se chinuie să atingă Nivelui I. Încă de la formarea sa, în urmă cu miliarde de ani, galaxia noastră ar fi putut fi însoțită de găuri negre, iar în prezent, până la 2000 de astfel de formațiuni s-ar putea găsi în jurul Căii Lactee, arată o simulare făcută de către cercetătorii americani. Oamenii de știință de la Universitatea California au realizat simularea computerizată pe baza teoriei că fiecare galaxie se formează cu o gaură neagră în centru.

Citeşte şi: Oamenii de ştiinţă şochează: Ce s-ar putea găsi în centrul galaxiei noastre

Pe măsură ce aceste protogalaxii se ciocnesc și fuzionează, găurile lor negre centrale fuzionează și ele, formând, în cele din urmă, o gaură neagră supermasivă cu masa de milioane de ori mai mare decât a Soarelui.

Totuși, aceste coliziuni între găurile negre crează unde gravitaționale care pot împinge o gaură neagră tânără în afara galaxiei sale gazdă.

Dintr-o gaură neagră nici măcar lumina nu poate ieși, datorită gravitației extrem de intense. Numele de gaură neagră se datorează faptului că aceste formațiuni absorb toată lumina care ajunge până la o anumită distanță în jurul lor, numit punctul fără întoarcere.

O gaură neagră este invizibilă pentru senzori, dar existența ei poate fi presupusă observând interacțiunile gravitaționale cu obiectele spațiale din jur.

Oamenii de știință au descoperit cea mai mare gaură neagră observată vreodată, iar datele indică că s-ar afla într-o galaxie mică aflată la 250 milioane de ani lumină de Pământ. Oamenii de știință spun că gaura neagră gigantică este de 11 ori mai mare decât orbita lui Jupiter.

Specialiștii nu pot răspunde la întrebare, cine a fost mai întâi, gaura neagră sau universul în care s-au format? Un lucru este cert, cercetătorii susțin că găurile negre existau la 700-800 de milioane de ani după Big Bang, lucru care înseamnă că ele fie s-au născut masive, fie s-au dezvoltat foarte repede.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ