Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

| 14 iul, 2014

Klaus Iohannis candidat. Este greu de presupus că un candidat de altă confesiune decât cea ortodoxă va fi privit cu ochi buni de comunitatea ortodoxă din România şi, prin urmare, nu va fi votat de aceasta.

Klaus Iohannis candidat. Chiar dacă în PNL calculele par a fi deja făcute în sensul candidaturii lui Klaus Iohannis la preşedinţie, în realitate lucrurile nu sunt aşa simple. Înainte de a prelua şefia PNL, dar şi ulterior, s-a tot bătut monedă pe calităţile şi atributele de prezidenţiabil pe care le-ar avea edilul sibian. S-a spus că este un politician care a reuşit în administraţia publică, că este o figură nouă sau că originile sale germane reprezintă toate atuuri importante.

Klaus Iohannis avere. Numai că toată această înşiruire de atuuri este cumva subiectivă şi nu ţine cont de celelalte faţete ale profilului lui Klaus Iohannis. Spre exemplu, mass-media a dezvăluit spătămânile trecute modul controversat în care edilul de la Sibiu a dobândit averea. Vorbim despre şase case, despre diferite terenuri şi proprietăţi şi bani în conturi care demonstrează că primarul sibian este un om bogat. Problema nu este bogăţia în sine, ci maniera netransparentă prin care a fost acumulată, Klaus Iohannis fiind în acest timp slujbaş la stat.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, într-o ipostază mai puțin obișnuită

Dincolo de tema averii sale, care ar putea deveni cu adevărat o vulnerabilitate pentru Klaus Iohannis în campania electorală, mai există un aspect asupra căruia nu s-a insistat aproape deloc şi care pune sub semnul întrebării capacitatea edilului sibian de a performa în alegerile din noiembrie. Anume faptul că primarul Iohannis este protestant, într-o ţară dominant ortodoxă. Tema a fost abordată chiar de contracandidatul său din PNL pentru funcţia de prezidenţiabil, nimeni altul decât Crin Antonescu.

„Speranţa mea sinceră este că electorii au ajuns la un grad de maturitate politică încât să înţeleagă faptul că nu alegi un preşedinte după confesiunea sa. Aşa şi domnul Tăriceanu este catolic (...). Domnul Iliescu s-a declarat ateu şi a câştigat zdrobitor şi din perspectiva unui ortodox asta e mai rău decât să fii creştin luteran, eu sper ca aceasta să nu fie o temă în campania electorală. (...) Sper ca Biserica Ortodoxă Română, indiferent care ar fi candidaţii şi ce confesiuni ar avea ei, să se ocupe de cele ce sunt ale Bisericii şi să nu introducă un asemenea element în campania electorală”, a subliniat fostul preşedinte liberal la Gândul Live.

Citeşte şi: Sondajele pentru stabilirea prezidenţiabilului PNL, praf în ochii muritorului de rând

Candidaţi preşedinţie 2014. Desigur, Crin Antonescu a încercat să folosească această temă în propriul interes, dată fiind competiţia internă. Însă analiza fostului lider PNL este validă, prin aceea că o ţară majoritar ortodoxă nu va vota un candidat protestant ca preşedinte al României. Motivul este relativ simplu – este greu de presupus că un candidat de altă confesiune decât cea ortodoxă va fi privit cu ochi buni de comunitatea ortodoxă din România şi, prin urmare, nu va fi votat de aceasta.

La acest moment, nu este foarte clar în ce mod se va raporta Klaus Iohannis la propria confesiune în contextul campaniei electorale. Fiindcă dacă va încerca să ascundă apartenenţa la confesiunea luterană, edilul sibian nu va face altceva decât să alimenteze vocile care susţin că, prin atitudinea sa, Klaus Iohannis lasă mereu senzaţia că are ceva de ascuns.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
9 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iul, 2014
Breaking news de la BOR
Maica Ecaterina şi maica Filofteia sunt prezente la slujba de Izvorul Tămăduirii:
- Ai luat agheasmă ?
- Eee, am luat p~~a.
- Şi eu, ca proasta, am luat agheasmă !

******
Măicuţele mergeau pe bicicletă prin curtea mănăstirii. Maica stareţă:
- Nu mai faceţi atâta gălăgie, fetelor, că vă pun şaua la loc !

******
Un fost elev, la reuniunea de 10 ani, se adresează profesorilor săi din liceu:
- Stimaţii mei profesori, mă tot frământă o întrebare: chiar atât de idiot eram, de mă tot lăsaţi corigent ?
- Vaaai, se poate, părinte ?

******
Merge o femeie la un popă:
- Părinte, spovedeşte-mă. I-am făcut l~~a lui bărbatu-mi-o.
- Femeie, spune de trei ori Tatăl Nostru şi apoi mergi la râu să te speli pe mâini !
Pleacă femeia să se spele după ce a spus Tatăl Nostru, apoi ajunge acasă.
Soţul: Unde ai fost Mărie ?
- La râu, să mă spăl.
- Si cụ cine te-ai întâlnit acolo ?
- Cụ preoteasa, făcea gargară.

******
De ce merge Iisus pe apă ?
- Orice rąhąt pluteşte.

******
Care este numele real al lui Iisus ?
- Conchita Wurst.

******
Un pedofil, după moarte, rătăcind pe la poarta Raiului, îl întreabă pe Sfântul Petru: “Îl caut pe pruncul Iisus. Este aici ?”

******
Care este diferenţa dintre Iisus şi o icoană a lui Iisus ?
- Pentru icoană ai nevoie de un singur cui.

******
Care este deosebirea dintre o femeie şi o biserică ?
- În biserică mai întâi intri şi tocmai apoi te rogi.

******
De ce moare Iisus în fiecare an ?
- De supărare, pentru că vede că ortonauţii sunt din ce în ce mai idioţi.

******
Se poate ruga un ortonaut în patru labe ?
- Evident că da: una de dimineaţă, două la prânz şi una seara.
16 iul, 2014
ferenczy viorel
dar la Iliescu n-a contat.....
14 iul, 2014
Ionut Cepaliga
confesiunea religioasa nu are nici o importanta ...
este exact ca atunci cand un cretin scrie articole pe Obiectiv.Ro..
14 iul, 2014
Mihai
Daca pentru tine nu conteaza pentru multi romani conteaza asa cum a contat si etnia la alte alegeri prezidentiale. Daca iti aduci aminte si UDMR a avut andidat la prezidentiale si nu a luat mai multe voturi decit a avut partidul in alegeri. Deci a contat si etnia.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ