DAN VOICULESCU CONDAMNAT. Tăriceanu: Un caz controversat cu multe întrebări fără răspuns

| 08 aug, 2014

DAN VOICULESCU CONDAMNAT. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri că dosarul în care este implicat Dan Voiculescu şi la care s-a pronunţat sentinţa vineri este 'un caz controversat' în urma căruia rămân încă multe întrebări fără răspuns.

DAN VOICULESCU CONDAMNAT. 'Am luat astăzi act de sentinţa formulată de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti în cazul în care este implicat şi domnul Dan Voiculescu. În calitate de politician nu mă pot pronunţa pe fondul acestei probleme. Consider însă că orice cetăţean al României trebuie să beneficieze de o împărţire echitabilă a justiţiei. Am avut de a face cu un caz controversat în urma căruia rămân încă multe întrebări fără răspuns. Indiferent cum se numeşte persoana implicată într-un caz, trebuie să beneficieze de aplicarea şi respectarea legii, fără justiţie televizată, fără linşare publică', a afirmat Tăriceanu potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

DAN VOICULESCU CONDAMNAT. El a adăugat că tot procesul a fost 'extrem de public, ceea ce întotdeauna poate să creeze denaturări ale percepţiei'.

'Justiţia ar trebui să nu se lase influenţată de presiuni din partea opiniei publice în formularea unei sentinţe. Totodată, justiţia nu are rolul de a da exemple opiniei publice, de a satisface orgolii de orice natură sau de a aduce pacea socială, ci de a oferi oricărui cetăţean dreptate şi tratament egal în faţa legii. Ca om politic, indiferent ce funcţie voi ocupa, voi lupta pentru libertatea presei şi mă voi opune oricăror abuzuri menite să închidă sau să îngrădească instituţiile de presă. Din punctul meu de vedere, este necesară respectarea libertăţii de exprimare şi asigurarea unui cadru lipsit de orice restrângere în care mass-media să îşi desfăşoare activitatea. Jurnaliştii de la Antena 3, afectaţi de urmările acestui caz, trebuie să continue să îşi desfăşoare activitatea cu profesionalism şi responsabilitate, pentru a păstra prestigiul instituţiei şi pentru a transcende peste aceste clipe neplăcute. Voi fi foarte atent la ceea ce urmează şi care vor fi consecinţele acestui proces', a mai menţionat Tăriceanu.

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Citeşte şi: DAN VOICULESCU CONDAMNAT. Scrisoarea Cameliei Voiculescu către angajaţii INTACT

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ