Incepând de vineri, mandatul de preşedinte al lui Băsescu a încetat

| 04 mai, 2014

Şi-acum ce facem? Îl suspendăm iarăşi? Ar fi o prostie. Nu pentru că nu merită, ci pentru că o eventuală criză politică ne-ar face rău tuturor.

Dacă ar fi să fim nostalgici, mandatul de preşedinte al lui Traian Băsescu a încetat din iulie 2012, când 7,4 milioane de români au votat pentru demiterea sa. Atunci însă, folosindu-se de diferite tertipuri, Băsescu a reuşit să rămână în funcţie, dar şi-a pierdut legitimitatea. Acum, cel care se autoproclamă apărătorul statului de drept şi e promovat drept singura speranţă a domniei legii în România, de fel şi fel de personaje ocupate de aspectul organelor genitale ale soţiilor concurenţei, a luat Constituţia şi s-a şters pur şi simplu cu ea, astfel încât locul să fie curat pentru cei anterior menţionaţi.

Traian Băsescu a pozat, într-o ipostază absolut penibilă, la malul mării, alături de Elena Udrea, îmbrăcat cu un tricou cu mesajul „Vote for PMP”. Potrivit Constituţiei, preşedintele României este obligat să fie apolitic. Acest lucru nu îl împiedică să facă publicitate electorală pentru PMP, partidul al cărui preşedinte este Eugen Tomac, dar care este condus de facto de Băsescu şi Udrea.

În 2012 şi nu numai, Băsescu spunea că are cu el tot timpul Constituţia, în buzunarul de la piept. Având învedere că în pozele cu pricina, ocupantul Palatului Cotroceni poartă un tricou, este lesne de înţeles că nu avea nici un buzunar la piept, de unde poate şi eroarea. N-a avut textul, n-a ştiut ce spune, n-a ştiut că astfel de acţiuni sunt o bătaie de joc la adresa Legii Fundamentale.

Şi-acum ce facem? Îl suspendăm iarăşi? Ar fi o prostie. Nu pentru că nu merită, ci pentru că o eventuală criză politică ne-ar face rău tuturor. Ar fi o mare idioţenie ca, înainte cu câteva luni de alegeri, preşedintele să fie suspendat. Acest lucru ar anula toţi paşii înainte pe care economia românească i-a făcut în ultimii doi ani.

Din păcate, Băsescu se comportă ca un bărbat gelos, ranchiunos, care ştie că iubita nu-l mai doreşte. Nu, nu este vorba de Elena Udrea, ci de România. România a fost iubita lui Băsescu în ultimii 9 ani şi jumătate. N-a iubit-o în sensul romantic al cuvântului, ci în sensul în care a abuzat de ea, s-a folosit de ea. A fost o iubire din interes. Acum ştie că peste şase luni o va pierde, aşa că îi face cât mai mult rău posibil, o face să sufere cât mai mult, pentru faptul că îl părăseşte pentru altul. Cine este acest „altul”? Cel mai probabil Victor Ponta, dacă ne luăm după sondaje. Aşa că Băsescu face orice pentru a-i pedepsi pe amândoi. Îşi bate joc în continuare de România, dar în acelaşi timp caută să-l lovească şi pe Ponta, în speranţa că România nu-l va mai găsi atractiv pe acesta, ci va realiza că bărbaţii sunt nişte porci şi va prefera o blondină, o femeie, pe Elena Udrea, în speranţa că aceasta va fi mai gingaşă şi nu-şi va mai bate joc de ea.

Singura problemă a lui Băsescu e că România ştie foarte bine cine este Elena Udrea şi ce-i poate pielea, ştie că dacă o alege, tot la marinar se întoarce, şi urmează un nou ciclu de violenţe domestice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ