Liberalii au început să se lepede de guvernare

| 27 feb, 2014

Liberalii și-au luat în serios poziția de partid de opoziție și au început să se lepede de guvernare dând dovadă de o ipocrizie incredibilă în contextul în care au fost parte a Executivului pe care acum își varsă frustrările.

Proaspăt intrați în opoziție, liberalii au început să arunce cu noroi în guvernul din care au făcut parte până nu demult. PNL și-a activat comunicatorii pentru a face turul televiziunilor și a împânzit spațiul public cu critici la adresa premierului Victor Ponta, a PSD, a guvernului și pentru a risipi orice urmă de speranță a celor care mai visează că lui Antonescu o să-i vină mintea la cap și o să revină în USL.

Liberalii și-au luat în serios poziția de partid de opoziție și au început să se lepede de guvernare dând dovadă de o ipocrizie incredibilă în contextul în care au fost parte a Executivului pe care acum își varsă frustrările.

Ludovic Orban, Mihai Voicu și Nini Sapunaru au fost aseară în prima linie de execuție a măsurilor luate de guvern, în paralel găsind scuze pentru PNL, care se pare că nu a avut niciun cuvânt de zis la nivel decizional. Lăsând la o parte lipsa de fair play de care dau dovadă liberalii, aceștia par totuși să-și asume lucrurile bune ale ultimilor ani și cel mai probabil mizează pe faptul că românii le vor acorda iar votul de încredere după episodul ruperii USL.

Până una alta, este adevărat că au mai existat mici neînțelegeri la nivelul guvernului, lucru de așteptat când vorbim de un guvern de alianță, dar să ajungi să ștergi cu buretele toate scăpările PNL și toate problemele legale ale unor ministri liberali și să te poziționezi drept partidul cel mai curat de pe scena politică, singurul în măsură să facă opoziție PSD, este mult peste puterea de înțelegere și acceptare a românilor.

Acum, din opoziție, liberalii au început să aibă voce. Dacă pe timpul guvernării PNL era rezervat spre inexistent în spațiul public, acum îi vedem și îi auzim toste tot. Cel mai mult deranjează naturalețea cu care liberalii s-au întors la 180 de grade, dar poate e de înțeles – e mult mai ușor să dai cu pietre decât să construiești ceva durabil.

Strategie caracteristică partidelor aflate în opoziție, contestarea măsurilor și acțiunilor guvernului nu se aplică cu același efect în cazul PNL din moment ce se fac direct responsabili de deciziile luate la nivelul Executivului, guvernând cot la cot cu PSD din 2012. Efectul acestei noi repoziționări a liberalilor nu numai că nu va avea rezultatul scontat, ci comportând un efect de bumerang îi va lovi în plin chiar pe ei. Nu poți sta la guvernare atâta timp și apoi să pretinzi că nici usturoi n-am mâncat, nici gura nu-ți miroase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 feb, 2014
Horia Nabot
Guvernul USD-UDMR apucă alegerile ?
Mi-e tare frică de premierul „minciunică”... că „pică” mult mai rapid decât M.R.U., având același „ghid”, ca-n ceața zilnică - la o adică !
28 feb, 2014
PENSIONAR
FARA CARACTER.TOTUL PENTRU BANI, AVERE.
28 feb, 2014
cantautor
ipocrizie maxima la "fatuca"...
UNPR si UDMR(guvernele Boc si Ungureanu) acum ca au tradat,s-au dezis de guvernarea respectiva?
nu,acum insa apara interesul national cu PSD-ul...
27 feb, 2014
Leo Anca
INS
Vicepresedintele INS cu rang de subsecretar de stat - Dan Ghergut (promovat de PNL in functie), a fost uitat in peisaj? Sau se accepta trecerea sa tacita la PSD?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ