Victor Ciutacu, după discursul Elenei Udrea în Parlament: Lumea mea e din ce în ce mai mică...

| 23 feb, 20:11

Victor Ciutacu a comentat pe o reţea de socializare discursul Elenei Udrea de astăzi din Plenul Parlamentului.

Citeşte şi: Mândruţă, reacţie la discursul Elenei Udrea din Parlament

Dezamăgirea Victor Ciutacu este pricinuită de faptul că, deși "nu are niciun dubiu privind implicarea fostului ministru al Dezvoltării într-o sumedenie de măgării/hoții", i se pare simptomatic să îi dea dreptate Elenei Udrea în multe dintre spusele ei publice, nu fără a-i reproșa însă că până acum nu i-a păsat de abuzurile poreclitului statul de drept".

"În lumea mea, extrem de gri, există predominant oameni care nici nu știu cum arată o secție de poliție pe dinăuntru (mai puțin evidența populației) sau sediul procuraturii, dar si oameni care au ajuns, din nefericire pentru ei, prin arest preventiv/pușcăriile republicii.

Lumea mea se încăpățânează să fie secolul XXI. În care demnitatea umană e, teoretic, prețuită și protejată de convenții internaționale la care suntem parte. Și unde condamnarea ar trebui să se rezume la, maxim, privarea de libertate a vinovatului, nu la umilirea lui. Dacă-l bagi după gratii pe condamnat (și sunt total împotriva arestului preventiv și a vânturatului de cătușe în cazul suspiciunii comiterii de infracțiuni fără violență), nu trebuie să-ți și bați joc de el. Și nici să-l torturezi. Pentru că a ține un om în frig năprasnic (și așa e cam peste tot în sistemul penitenciar), a-l obliga la lipsa oricărei intimități și a-i limita dreptul la igienă personală e o practică demnă de orice altceva - inchiziție, fascism, spuneți-i cum vreți - decât de practicile democratice.

Lumea mea e din ce în ce mai mică...

P.S. N-am nici un dubiu privind implicarea Elenei Udrea, personaj politic de o novicitate extremă, într-o sumedenie de măgării/hoții, unele chiar soldate cu făurirea de dosare penale adversarilor politici și celor care au refuzat să-și cedeze afacerile cui trebuie. Dar mi se pare simptomatic că, după ce am muncit zece ani s-o dovedesc, am ajuns să scriu/zic că are dreptate în multe dintre spusele ei publice. La fel cum mi se pare legitim să-i reproșez cu toată gura că, până să devină ea însăși subiect de hărțuială și de batjocură instituționalizată, a durut-o la zece metri în spate și de abuzurile poreclitului statul de drept, și de condițiile subumane din sistemul penitenciar, și de soarta celor pe care i-a călcat pe cap".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 feb, 10:21
Liviu Raduta
DOAMNE AJUTA SA O DUCA LA CARAGIALE.
23 feb, 22:57
yehudy
legea este aceeasi pentru toti. nu trebuie sa existe celule bune si celule rele. daca intr-o celula este frig, asa trebuie sa fie in toate celulele. asta indiferent de detinuti. legea trebuie sa fie aceeasi pentru toti: pedofili, violatori, corupti, talhari...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ