Darius Vâlcov a DEMISIONAT. Victor Ponta: Acum trebuie să găsesc un kamikaze, nu ştiu cine mai vrea

| 15 mar, 17:55

Darius Vâlcov a demisionat duminică seară din funcţia de ministru de Finanţe. „E o pierdere pentru Guvern”, a declarat premierul Victor Ponta, precizând că Vâlcov şi-a depus mandatul după o discuţie la Guvern în cursul zilei, la prânz. Ponta susţine că nu l-a informat decât seara pe preşedintele Klaus Iohannis, abia după ce acesta din urmă i-a cerut să demareze procedura de revocare a lui Vâlcov.

Şeful Guvernului a declarat duminică seara, în direct la B1 TV, că are trei propuneri pentru Ministerul Finanţelor însă "nu ştiu cine vrea, nu am vorbit cu nimeni. Este o pierdere pentru Guvern. Sper să găsesc un kamikaze care să vrea. Sunt oameni capabili. Problem este să-i conving şi să-şi asume această responsabilitate. Sunt puţini oameni care vor să se implice".

Victor Ponta a precizat anterior că a discutat cu președintele Klaus Iohannis și că, după ce ministrul va termina proiectul de Cod Fiscal, se va gândi la un nume pentru postul de ministru de Finanțe.

"Am discutat astăzi la prânz cu domnul Darius Vâlcov, care bineînţeles că mi-a înaintat demisia domniei sale. Am vorbit apoi pe după-amiază, spre seară şi cu preşedintele. Aştept de la domnul Vâlcov, care a avut un rol foarte important şi pozitiv, ca în zilele următoare să termine proiectul de Cod Fiscal. Iar imediat o să mă gândesc la cel care v-a fi numit şi îi voi înainta propunerea preşedintelui. I-am acceptat demisia, însă i-am cerut ca în zilele imediat următoare, cred că miercuri era termen, să prezinte proiectul de Codul de procedură fiscală şi Codul Fiscal pentru că dincolo de persoana domnului Vâlcov, a mea, a altcuiva, pentru România este un lucru foarte important să avem aceste proiecte ", a anunţat premierul Victor Ponta, în direct la România TV.

Klaus Iohannis i-a cerut duminică premierului Victor Ponta să-l demită pe ministrul de Finanţe, Darius Vâlcov, care este acuzat de trafic de influenţă.

„Având în vedere că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de ministrul Finanțelor, domnul Darius Vâlcov, m-aș fi așteptat ca domnul Vâlcov să demisioneze din funcție, înțelegând că afectează activitatea și credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a întâmplat. În această situație, solicit premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcția de ministru al Finanțelor a domnului Darius Vâlcov”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: Traian Băsescu le cere lui Iohannis și Ponta remanierea de urgență a lui Vâlcov

Premierul Victor Ponta a scris, sâmbătă dimineaţă, pe Facebook, că Darius Vâlcov a avut şi va continua să aibă "un rol determinant" în cel mai important proiect al Guvernului din acest an: Codul Fiscal.

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, este acuzat de trafic de influenţă, fiind suspectat că, în calitate de primar al oraşului Slatina, ar fi intervenit în favoarea unui om de afaceri în atribuirea unor contracte, cel din urmă promiţându-i 20 la sută din sumele încasate.

Citeşte şi: INTERCEPTĂRI EXPLOZIVE! Darius Vâlcov se întâlnea cu ceilalţi suspecţi într-un cimitir

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 mar, 08:13
Palada Telega Pufulet
se pregateste oare din nou impozitarea usturoiului...?
”Bogdan Timofte: …Ăştia sunt nişte pulifrici, cum îmi zice mie DARIUS. Aşa îmi zice mie, pulifirici."

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ