Să o atacăm pe IOANA PETRESCU pentru că nu este ELENA UDREA sau EBA

| 16 iul, 2014

Oricine îndrăzneşte să aducă o critică, fie ea cât de mică, celor două doamne din anturajul lui Traian Băsescu, este luat instant la ţintă de şeful statului.

Nu trebuie să fii un fin observator al preşedintelui Traian Băsescu pentru a constata că dublul standard este unul din atributele lui definitorii. Iar filmul discuţiilor de la Cotroceni pe tema CAS, publicat de Administraţia Prezidenţială, vine să devoaleze o dată în plus fariseismul lui Traian Băsescu.

Desigur, cea mai mare parte a interpretărilor şi a analizelor din media ultimelor două zile au insistat mai degrabă pe disputa Ponta-Băsescu şi mai puţin pe maniera în care şeful statului a tratat-o pe Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor. Venită la Cotroceni cu cele mai bune intenţii alături de premierul Ponta, tânărul ministru al Finanţelor a fost decentă şi politicoasă în faţa atitudinii brutale manifestată de Traian Băsescu. Preşedintele i-a aruncat în faţă întrebări în cascadă, într-o tentativă josnică de a o intimida, utilizând totodată şi un ton total nepotrivit faţă de unul din tinerii valoroşi ai acestei ţări.

Citeşte şi: ÎNREGISTRAREA de la Cotroceni. Băsescu către Petrescu: Unde spuneaţi că aţi terminat: la Harvard, la Oxford?

Unde este fariseismul lui Traian Băsescu în toată această situaţie? Este cât se poate de simplu. Deunăzi, acelaşi locatar de la Cotroceni care în 6 luni îşi va fi încheiat ultimul său mandat, tuna şi fulgera împotriva lui Mihai Răzvan Ungureanu. Liderul Forţei Civice avusese cutezanţa să o atace pe Elena Udrea într-o scrisoare deschisă, dezlănţuind furia şefului statului. “Pentru că nu a avut curajul să dea în mine s-a răcorit pe o femeie. Atâta poate", a comentat preşedintele criticile formulate de MRU la adresa fostei doamne Cocoş. Tot la fel de proaspete în memoria românilor sunt ieşirile preşedintelui prin care lua apararea “fetiţei” lui, gafeurul de serviciu din Parlamentul European între 2009-2014 cât timp EBA a deţinut poziţia de europarlamentar.

Cu alte cuvinte, oricine îndrăzneşte să aducă o critică, fie ea cât de mică, celor două doamne din anturajul lui Traian Băsescu, este luat instant la ţintă de şeful statului. În schimb, atunci când el însuşi este protagonistul unui comportament grobian, aşa cum a demonstrat-o vizavi de Ioana Petrescu, preşedintele aplică altă unitate de măsură – dublul standard.

Mai trebuie spus ceva. Ioana Petrescu nu şi-a făcut niciodată un titlu de glorie din absolvirea Harvard-ului, deşi ar avea toate motivele şi argumentele în acest sens. În timp ce actualul ministru al Finanţelor se forma la una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume, fiica cea mică a stimabilului nostru preşedinte se forma şi ea la cluburile din fiţe din Dorobanţi. Când Ioana Petrescu aprofunda ştiinţele economice, mezina preşedintelui nu avea prea multe “succesuri” când încerca să ne detalieze în limba română activitatea sa în PE.

Citeşte şi: VICTOR PONTA îi răspunde preşedintelui după două zile: Aşa voi acoperi reducerea CAS

Dacă cel care ar fi încercat să o ia peste picior pe Ioana Petrescu ar fi fost vreun doctor în economie, atunci poate că s-ar mai fi găsit ceva circumstanţe atenunate. Însă când protagonistul atacului este un preşedinte care probabil că n-a citit în viaţa lui o carte de economie, lucrurile se schimbă radical. Atât de bine s-a priceput preşedintele “MTO” la economie încât a avut o singura solutie in faţa recesiunii: să taie salarii şi pensii şi să mărească TVA, în timp ce el şi ai lui făceau afaceri la Nana şi prin toată ţara! Iar cei mai în măsură să judece atitudinea preşedintelui sunt însăşi românii, nevoiţi să asiste pentru a câta oară la spectacolul grotesc pe care îl pune cu regularitate în scena politică Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

20 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 iul, 2014
Stefan
Exagerare!
Nu deranjeaza pe nimeni numele Ioanei Petrescu, deranjeaza lipsa sa de competenta, extrem de riscanta pentru economia tarii. Ati face bine sa aveti in vedere acest aspect. Este nevoie de un ministru de Finante competent, cu experienta, unul ca Mugur Isarescu. Prestatia Ioanei Petrescu a fost penibila! Si articolul dvs. este la fel!
18 iul, 2014
clujean
daaa
avem musai nevoie de un tradator ca isarexu, vandut marii finante internationale! hai c-o zasasi!
16 iul, 2014
dankor
bine ca am plecat din romania
am plecat departe de mocirla voastra si nu mai vin inapoi.
sa vad un plagiator mincinos si un presedinte cu frate penal.
18 iul, 2014
Andrei
Bine ...
Bine ai facut ca ai plecat , ca de unul ca tine chiar nu avem nevoie. Fa bine si ramai acolo sa-i luminezi pe altii. De basisti nui ducem lipsa nici aici.
16 iul, 2014
monica
Luminăăăă!
În sfârșit un articol în care cineva se gândește și la Ioana Petrescu, omul!
Nu sunt nici "băsistă", nici "pesedistă" dar parcă nu mai suport mocirla în care e târâtă această ființă... :-/
16 iul, 2014
nick
saraca
cine a atacato?
17 iul, 2014
Ioana
Ioana Petrescu - politicianul
Atâta vreme cât s-a lăsat cotropită de politică şi , culmea, mai este şi ministrul unui minister cheie, nu avem de ce să ne gândim că-i mucoasă şi mititică, săraca, s-o iertăm că-i corigentă, că nu este spontană, etc, etc. Salariul pe care-l primeşte+funcţia publică pe care o are o obligă. O OBLIGĂ, înţelegeţi? Această fiinţă se află *în mocirlă* pentru că dumneaei a ales să fie acolo.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ