A fi sau a nu fi Iohannis laș până la capăt

| 14 noi, 2014

Iohannis s-a preocupat să ajungă la dezbaterile pe care le-a avut pe teren propriu: B1 și Realitatea TV. Faptul că decizia a funcționat împotriva candidatului ACL este partea a doua, dar, de principiu obiectivul lui Iohannis a fost clar: să apară curajos în fața propriilor susținători adunați în jurul Realitatea TV și B1.

Iohannis a contat pe faptul că dezbaterile vor fi comode, pe faptul că moderatorii „imparţiali” pe care i-a tot blamat îl vor ajuta sau mai corect spus îi vor ridica mingi la fileu, ca să-l cităm pe Rareş Bogdan.

Cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, ambuscada organizată de ACL şi Iohannis la Realitatea TV a eşuat, într-un mod penibil. Probabil cea mai mare cantitate de muniţie de campanie a oferit-o Iohannis în aceste două dezbateri pe care le-a pierdut categoric în faţa unui Victor Ponta mai abil, mai bine pregătit şi cu mult mai puţin ghinion.

Întrebarea cu care a plecat Iohannis şi evident ACL la dezbateri a fost clară: a fi sau a nu fi laş până la capăt. Devine evident acum că prezenţa lui Iohannis la dezbateri a fost bine gândită de echipa sa. Iohannis s-a prezentat numai pe teren propriu. RTV, televiziune ostilă lui Băsescu şi Antena 3, televiziune deosebit de critică faţă de regimul preşedintelui au fost atent evitate de Iohannis.

Citeşte şi: Penibil – după marea trădare, Klaus Iohannis cere iertare

Cine crede că neprezentarea lui Iohannis la Antena 3 este efectul unor prezenţe dezastruoase la primele două dezbateri se înşeală. Obiectivul lui Iohannis ar trebui să fie încurcarea lui Victor Ponta care se îndreaptă rapid către o victorie răsunătoare în aceste alegeri. Prezenţa lui Iohannis la Antena 3, aproape indiferent de prestaţie, care cel mai probabil ar fi la fel de penibilă ca şi la Realitatea sau B1, i-ar aduce beneficii reale candidatului: mobilizarea activului propriu, o oarecare victimizare din care poate câştiga şi nu în ultimul rând imaginea de fairplay şi curaj de care, ai nevoie ca să vrei să pretinzi să ajungi preşedinte.

Cu ce se alege Iohannis în urma neprezentării la Antena 3. Victor Ponta va avea ultimul cuvânt în această campanie. Va întări mesajele pe care le-a dat şi în restul emisiunilor, doar că în absenţa lui Iohannis. Klaus va rămâne cu o imagine foarte greu de reparat, o imagine de laş, de politician nepregătit, lent din mai multe puncte de vedere şi în general de exponent nepotrivit pentru a conduce dreapta din România.

Prin neprezentarea la ultima dezbatere programată în această campanie Klaus Iohannis îşi sacrifică viitorul în politica mare, în favoarea perpetuării sale în funcţia de primar de municipiu mic din România. Cu alte cuvinte, Klaus Iohannis a renunţat la luptă, pentru el meciul s-a terminat.

Neamţul este mai român decât credea toată lumea. Fatalismul specific nouă, celor mai mulți dintre români l-a lovit pe Werner în moalele capului. Pregătit pentru orice fel de consecințe, Iohannis se îndreaptă către o “moarte” politică sigură. Singurul lucru la care mai speră este ca sfârșitul să fie cât mai puțin dureros și umilitor.

Citeşte şi: Semnalul devastator dat de Ioahannis către propriul partid

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 noi, 2014
palada
mandru ca e roman...Comisarul.ro
Un bou! Victor Ponta s-a făcut de râs la ultima apariție televizată! La Antena 3, ”președintele care unește” și cel care s-a declarat mereu că e ”mândru că e român” a gafat teribil.

Ponta a spus că și-ar fi dorit să-l întrebe pe Iohannis dacă știe prima strofă din Imnul Național. Moderatorul Mihai Gâdea i-a adresat el întrebarea prezidențiabilului PSD. Și, surpriză! Ponta a greșit. Și asta fără să aibă presiunea unui adversar în platou.

În loc de ”Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte, În care te-adânciră barbarii de tirani!” , Ponta a spus ”În care te-adânciră barbarii TĂI tirani! ”

Şi noi, ca inconştienţii, râdem de fotbalişti! Când avem prostul naţional lângă noi....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ