KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Iohannis şi Băsescu se caută să facă guvernare împreună de 10 ani

| 11 aug, 2014

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Legătura dintre neamţul Klaus Iohannis şi Traian Băsescu este una veche şi destul de sudată. Cei doi se cunosc încă din anul 2004, an în care Preşedintele României i-a propus neamţului un post de ministru în guvernul respectiv, propunere respinsă pe motiv că Sibiul fusese desemnat capitală culturală.

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. De asemenea, relaţia dintre cei doi s-a sedimentat şi datorită deplasărilor comune în Germania şi Luxermburg, în perioada 2005-2007. Astfel, în contextul în care Iohannis ar ocupa funcţia de Preşedinte al României, ne putem aştepta ca Băsescu să fie numit premier?

Pe site-ul „Institutului pentru studierea problematicii minorităţilor naţionale” apare informaţia că „în decembrie 2004, preşedintele Traian Băsescu i-a oferit un post de ministru, pe care Johannis l-a respins, deoarece Sibiu / Hermannstadt tocmai fusese desemnat capitală culturală şi proiectul îl solicita la Sibiu / Hermannstadt”. Despre această ofertă scrie ziarul local Tribuna. Astfel, Preşedintele României, în 2007, în cadrul unei vizite la Sibiu, a declarat că i-a oferit primarului Sibiului funcţia de ministru al Educaţiei, însă fără să spună contextul politic în care i-a făcut propunerea.

CITEȘTE ȘI: PNL, mai slugă la Băsescu decât PDL

După acea menţiune din 2004, legătura dintre neamţul Iohannis şi Băsescu a devenit din ce în ce mai puternică, iar ca dovadă avem o serie de deplasări externe: două în Germania şi una în Luxemburg. Astfel, Tribuna scrie că în 2005, primarul Sibiunlui este invitat de Băsescu să facă parte din delegaţia oficială care pleacă în Germania, la întâlniri cu preşedintele, cancelarul şi alte oficialităţi germane. În 2006, Klaus Iohannis şi deputatul Ovidiu Ganţ îl însoţesc pe Traian Băsescu în timpul unei vizite oficiale tot în Germania. Iar în 2007 cei doi pleacă într-o vizită oficială în Luxemburg, la invitaţia Marelui Duce Henri.

CITEȘTE ȘI: Domnul Iohannis, un prezidenţiabil cam misogin?

Mai mult,  Mediafax menţionează că în 2007, când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, relaţiile dintre Iohannis şi Băsescu au devenit şi mai strânse, ca urmare a vizitelor repetate pe care şeful statului le-a făcut la Sibiu. Pe de altă parte, Klaus Iohannis şi-a exprimat aprecierea faţă de Traian Băsescu în repetate rânduri. În 2004, când s-a făcut rocada Stolojan-Băsescu, neamţul a spus că noul candidat al Alianţei, Traian Băsescu, este la fel de bun ca Theodor Stolojan. Iar în 2008, înainte de alegerile locale, primarul Sibiului s-a declarat un susţinător al preşedintelui Traian Băsescu.

CITEȘTE ȘI: Dușmănie pe candidatul ACL- cine-i mai neserios, PNL sau PDL?

Dovezi ale colaborării celor doi găsim şi în 2014 prin prisma poziţionărilor comune pe teme de interes general: CAS, comisia Nana, fonduri europene, solicitarea Parlamentului de demitere a preşedintelui şi altele. În contextul acestei legături strânse dintre cei doi, nu ar mira pe nimeni dacă, în cazul în care Klaus Iohannis ar ajunge Preşedintele României, o să-l numească pe Traian Băsescu premier. Întrebarea care se pune este dacă România mai poate suporta să mai fie terorizat de acest regim odios.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PREŞEDINTE: Sunt sigur că voi câştiga

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ