”Neamțul harnic Iohannis” un concept electoral prin care s-a încercat complexarea românilor

| 30 iul, 2014

Klaus Iohannis candidat. Ar fi fost un amănunt chiar remarcabil ca debandadei politice care împiedică funcționarea unei drepte reunite să nu-i corespundă un haos similar în zona mesajelor și comunicării specifice unei campanii electorale. Această incompetență tot mai vizibilă este răspunzătoare și pentru primul conflict electoral: neamțul Iohannis față în față cu românul Ponta.

Alegeri prezidențiale 2014. La o analiză lucidă, români sunt și unul și altul și tema de campanie mai rău face decât ajută, dar încercați să-i convingeți pe liberali de pildă, din a căror disperare s-a născut mitul neamțului harnic, o variațiune pe tema liderului charismatic și a omului providențial. Mitul neamțului care ”tace și face”, la un anumit nivel subtil este strigătul de ajutor al unui partid adus de Crin Antonescu în pragul disperării. Mărirea și decăderea PNL, coroborate cu sentimentul de neputință, căci 99% din ce s-a petrecut cu PNL s-a întâmplat peste capul și decizia membrilor și simpatizanților partidului, i-au făcut pe liberali să aștepte cu înfrigurare naivă un miracol, un om, orice îi mai poate scoate la liman din nebunia și circul de neînțeles care le scapă.

Citește și: Tăcerea lui KLAUS IOHANNIS: aur curat, fier garantat

Candidați prezidențiale 2014. Povestea neamțului Iohannis devine din această perspectivă mai ușor de admis și de înțeles, ceea ce nu o împiedică, din păcate, să aibă și efecte nocive, care se întorc ca un bumerang împotriva PNL și a aliaților săi. Nu ne referim neapărat la faptul că imaginea de om harnic, folosită pentru promovarea lui Iohannis, contrastează puternic cu problemele mari pe care le are acesta cu Justiția, deși percepția publică este un element cât se poate de important într-o campanie electorală. Ceea ce le-a scăpat naivilor liberali, dispuși să se alinieze disciplinați sub steagurile unei asemenea campanii desuete, de factură interbelică, este că mitul neamțului mizează pe culpabilizarea românilor, o etnie sugerat inferioară. Dacă neamțul Iohannis care tace și face este prezentat ca cel mai bun, rezultă absolut inevitabil că orice contracandidat român este inferior, guraliv și leneș. O minge evident prea comodă, ridicată la fileul unui adversar redutabil...

Klaus Iohannis candidat. Ce i se reproșează, deci, lui Victor Ponta? Am citit amuzante referiri aiuristice , făcute de propagandiștii de dreapta pe rețelele de socializare, cum că Ponta (cu origini aromâne dinspre mamă) nu ar fi român, o eschivă patetică din partea echipei electorale de dreapta, care s-a dezmeticit că a intrat în competiție cu concepte prea mari și prea dificile, care acum le scapă de sub control... O alternativă mai comodă pentru candidatul Iohannis ar fi presupus un minim schimb de experiență cu colegii de dreapta, de la UDMR, care i-ar fi putut spune din milă creștinească să nu o ia pe acest drum prăpăstios. Să tragem în încheiere concluzia că nu etnia lui Iohannis este problema majoră, acum și aici, ci incompetența gravă a unei echipe electorale improvizate.

Citește și: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Sondajele de stabilire a prezidenţiabilului PNL

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

9 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ